California Suite
Historien om fem par och deras personliga dilemman.
Originaltitel | California Suite |
Regissör | Herbert Ross |
Manus | Neil Simon |
Genre | Drama, Komedi, 70-tal |
Skådespelare | Richard Pryor, Michael Caine, Walter Matthau, Alan Alda, Bill Cosby, Herb Edelman, Maggie Smith, Elaine May, Jane Fonda, Denise Galik |
Filmen har en ojämn ton som pendlar mellan komedi och seriös drama. Det känns konstigt att ha dessa fyra fristående historier i en och samma film. De två dramatiska delarna med Michael Caine/Maggie Smith och Alan Alda/Jane Fonda funkade bra och jag hade gärna sett dessa historier förlängda och sammankopplade.
Riktigt smakfull och intelligent till en början, men urartar en aning med finalen på de sista två historierna.
Trodde det skulle vara ren komedi, men Smith, Caine- och Alda Fonda-historierna var till stor del draman. Underhållande och välspelat. 3++
Maggie Smith och Michael Caine, Alan Alda och Jane Fonda gör två utsökta dramahistorier; Walter Mathau och Elaine May är o.k. också med "svängdörrskomediinslag", men historien med de två tennisspelande paren kunde ha klippts bort. Annars är den sevärd - för Maggie Smiths och Alan Aldas rolltolkningar!
Blev lite väl splittrat med två prathistorier och två komedihistorier. För få beröringspunkter emellan dem.
Lite woody-feeling här och där...
Averge movie...