Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Call Girl


Stockholm, sent 70-tal. Det perfekta samhället. Politisk neutralitet och kärnkraft marscherar hand i hand med kvinnlig frigörelse och sexuell revolution. Bara ett stenkast från regeringsbyggnader och ungdomshem ligger den förföriska och smutsiga världen av sexklubbar, stripshower, diskotek och lägenheter för intima möten. Den unga Iris blir rekryterad från samhällets bottenskikt till en hänsynslös värld där de med makt tar vad de vill ha.


Originaltitel Call Girl
Regissör Mikael Marcimain
Manus Marietta von Hausswolff von Baumgarten
Genre Drama, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Sofia Karemyr, Simon J Berger, Josefin Asplund, Pernilla August, Anders Beckman, Sven Nordin, David Dencik, Hanna Ullerstam, Sverrir Gudnason, Magnus Krepper, Jade Viljamaa, Louise Peterhoff, Jennie Silfverhjelm, Ruth Vega Fernandez, Outi Mäenpää, Maria Alm Norell, Lena B Eriksson, Julia Lindblom, Eddie Hultén, Emelie Garbers, Frida Röhl, Natacha Mutomb Dackén, Claes Ljungmark, Dag Malmberg, Mats Blomgren, Anna Bjelkerud, Kristoffer Joner, Björn Andersson, Peter Carlberg, Rasmus Troedsson, Lars Green, Klas Östergren, Boman Oscarsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2720
Filmnummer 99277

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krantzylvania
2021-07-29
Jag får känslan av att det här är en miniserie som klippts ner till film.
OffTheGround
2021-03-14
Snyggt, snyggt och stämningsfullt. August magnifik. Men de extra kryddorna behövs inte och det hela hade kanske passat lite bättre som miniserie?
MovieNerd
2020-06-14
Förstår inte den negativa kritiken, den här är ju bra! Ingen Gudfadern kanske, men dålig? På riktigt?
dudson
2018-10-16
O### P####.
dudson
2018-10-16
Good Damn detta var verkligen en fet smocka till film!! Swe skapar kultur när den är som mest närgången & driven. Fy fan vilken vidrigt o skabbigt samhälle vi hade då på mitten av 70-talet när det kommer till sex/kvinno syn. Man blir fan mörk rädd. Ingen Mee 2 Kampanj där inte. Skådisarna går heller inte av för hackor. Imponerad!! Sen gestaltningen av sex köparen O### P### är åxå fint genomförd. Stark Film Konst!!!
Nalleman
2018-05-21
Kan någon mer än SVT:s filminköpare tycka detta dravel är bra?
Roswall
2018-03-10
Marcimain lyckas på ett gott sätt förmedla ett mörker och hopplöshet, utan att spela för mycket på kännslor. Jag är precis som i Lasermannen imponerad av hur han lyckas skildra samtiden. Vidrigt och tragiskt att det här är baserat på verkliga händelser. Hoppas tjejerna mår ok idag.
Rai
2018-02-27
Så otroligt seg!!
Gordyal
2017-06-29
Marcimain & co har egentligen bara lyckats riktigt bra med en enda sak, nämligen att få filmen att kännas som en genuin 70-talsproduktion. En rätt så trött, odynamisk och utdragen film med ett intressant tema och en fullkomligt överjävlig Pernilla August (som räddar trean med nöd och näppe). (7-/15)
RustyFilm
2016-12-09
Det här ska vara en thriller som inspirerats av den verkliga Geijeraffären på 70-talet. Intrigen är snårig det är heller inte lätt att alltid veta vem som är vem. Greppet att betrakta handlingen från olika håll i olika skeden brukar ofta vara ett lyckat filmupplägg. Men oskicklighet i manus och regi gör att det här bidrar till snårigheten. På den positiva sidan är den felfria och detaljerade 70-tals miljö skildringen. Pernilla Augusts störda och kallblodiga gestaltning av bordellmamman Dagmar Glans är lysande
Visa äldre kommentarer »