Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Candyman


Den kvinnliga forskaren Helen undersöker legenden om Candyman, en svart man som mördades för hundra år sedan och som enligt sägnen går igen och mördar folk.


Originaltitel Candyman
Regissör Bernard Rose
Manus Bernard Rose, Clive Barker
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Virginia Madsen, Tony Todd, Xander Berkeley, Vanessa Williams, Kasi Lemmons, Marianna Elliott, DeJuan Guy, Ted Raimi, Ria Pavia, Eric Edwards, Carolyn Lowery, Michael Culkin, Gilbert Lewis, Rusty Schwimmer, Terrence Riggins
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3081
Filmnummer 779

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av Rubbermonster
Candyman är en film som jag aktat mig lite för, i och med att det ploppat ut uppföljare och jag får intrycket att Candyman har blivit en liten sån där franchise som Freddy och Jason och allt så...   Läs mer »

Kommentarer


Ghostface
2020-06-17
Bra manus och en annorlunda vinkling på en typisk skräckfilm trots klyschiga karaktärer.
Solidus
2019-03-24
Skräckfilm som sticket ut. Den som förväntar sig en typisk slasher, lär bli besviken (även om en del element från grenen finns där). Mycket av filmens styrka ligger i dess atmosfär, skådespel och att regissören har tagit något som hade kunnat bli B och förvandlat till en A-produktion. I dessa tider när filmer tävlar om att vara mångdimensionella så känns det att man glömmer bort hur modern CANDYMAN faktiskt är. Jag gillar även idén om en folklore som forskare vill ha ett svar på. Det gör att filmen ger skräckgenren friska vindar. För att citera Trangor: Välgjord skräckfilm som inte skriver facit på näsan. Servärd!
martineden
2019-02-17
Fin och stämningsfull 90-talsskräck som med rätta fått kultstatus. Filmen är mycket subtil och både skådespel och regi är riktigt bra. Jag gillar manuset och faktumet att man lyckas skapa ett modernt filmmonster med pondus och som inte är en direkt kopia av de klassiska sådana. Gillar också titelkaraktärens tragik och bakgrundshistoria.Musiken av Philip Glass är fullkomligt lysade!! Mycket bra!!! 4.
Trangor
2018-07-16
När jag läser kommentarerna här märker man att upplösningen har gått många förbi. Antar att det är priset man får betala för subtilitet.
Trangor
2018-07-16
Välgjord skräckfilm som inte skriver facit på näsan.
Stygga-Vargen
2017-10-17
Äger!
norenorama
2017-08-28
Stark trea med bra musik och stämning, mera rysare än skräck.
Stygga-Vargen
2016-11-12
En av 90-talets bästa skräckfilmer!
gjoob
2016-08-16
Stämningsfull och till och med lite gripande skräckis som förtjänar klassikerstatus. Narrativt skiljer den sig rätt mycket från andra slashers, på ett positivt sätt.

2015-11-30
Det här var ju en schysst och lite annorlunda slasher. Jag tycker den var "bra" på det där sättet som många gamla rysare är "bra" men inte särskilt bra.
Visa äldre kommentarer »