Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Cannibal Holocaust


Ett filmteam som ska göra en dokumentär om de olika stammarna i Amazonasdjungeln har försvunnit och en professor bestämmer sig för att ge sig ut och leta efter dem.


Originaltitel Cannibal Holocaust
Alternativ titel Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust
Regissör Ruggero Deodato
Manus Gianfranco Clerici, Giorgio Stegani
Genre Äventyr, Skräck, 80-tal
Skådespelare Robert Kerman, Francesca Ciardi, Perry Pirkanen, Luca Barbareschi, Salvatore Basile, Ricardo Fuentes, Carl Gabriel Yorke, Paolo Paoloni, Lionello Pio Di Savoia, Luigina Rocchi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2873
Filmnummer 3025

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av Kalkonhönan
Till att börja med måste jag dra igång med en liten nostalgitripp som vanligt då det kommer till att recensera film som betytt mycket i min tidiga \"filmfanatiskabana\". Första gången jag fick n...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av MarathonNight
I Cannibal Holocaust kritiserar Deodato mondo-industrin; den italienska nischen som går ut på att exploatera exotiska folkslag och få västerlänningar, i sina sammetsklädda biosalongsfåtöljer, ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av DeRossi
Ett filmteam som ska göra en dokumentär om de olika stammarna i i Amazonasdjungeln har försvunnit och professor Harold Monroe ger sig ut för att leta efter dem. Snart påträffar han filmteamets l...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av FreddyKrueger
En vacker dag lämnar ett filmteam bestående av fyra personer sina hem och beger sig ut i djugeln för att filma en dokumentärfilm... men veckor passerar och man har inte hört från teamet sen dage...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av
Cannibal Holocaust är en av tidernas mest kontroversiella filmer och det är inte svårt att förstå varför den rörde upp många starka känslor vid premiären 1979, den är extremt våldsam och a...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av
Jag uppskattar det mesta i filmväg och det finns väl egentligen inte någon genre som jag ogillar även om jag anser att en del genrer är bättre än andra och även om skräck kanske inte är min ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av Blasphemer
Den här filmen behöver knappt någon presentation. Det handlar om den kanske mest ökända och omdebatterade filmen i världshistorien. Cannibal Holocaust följer antropologiprofessorn Dr. Harold M...   Läs mer »

Skapad 2019-11-17 av Stygga-Vargen
För några år sen hörde jag talas om den ökända kannibalfilmen Cannibal Holocaust från 1980 och den berömda scenen med sköldpaddan hörde jag en hel del om och skräckfantast som jag är blev ...   Läs mer »

Kommentarer


apelsin
2021-02-26
Jag har svårt att betygsätta denna utan att efteråt ställa mig frågan om jag verkligen satte rätt betyg, alltifrån en etta till en svag fyra skulle kunna kännas rimligt, filmen är mycket stark och gripande, stundtals intressant, mycket innehåll av sadism och dålighet. B-filmsaktig också med mycket dubbning på grund av dåliga engelskakunskaper hos skådelspelarna och andra b-filmsaktigheter som när filmskaparna inte hittade en kvinna från lokalbefolkingen som ville ställa upp på en scen, då fick en europeisk kvinna ställa upp och smörja in sig i lera för att se ut som lokalbefolkningen. Filmen är ökänd för de äkta djurmorden, mycket diskussion om detta, och frågan är hur man ska se på det? Till att börja med, gjorde filmskaparna mer skada än de som har yrkena jägare, köttbonde och slaktare? Även om filmskaparna såg till att köttet åts sedan? Är du inte vegetarian, så kan du ju ställa dig frågan hur många djur som mördades under din egen livstid bara för att du ej valt att äta vegetariskt istället? Djur som levt instängda under hemska förhållanden? Lägg då till extra lidande för alla djur som slaktas extra plågsamt på grund av vissa religiösa människors krav? Hursomhelst så vill jag inte se djurmord, och önskar att filmen varit utan det, jag vill inte att en film ska få mig att vlilja blunda eller hålla för öronen. Om jag ska försöka tänka positivt så är det att diskussionen som uppstod antagligen ledde till slutet för denna typ av film med djurmord, samt i bästa fall även att en och annan blev vegetarian efter att ha sett hemskheterna. Finaste skulle så klart vara om alla människor blir veganer och slutar att tränga undan djur och natur med högt barnafödande, men frågan är hur hårt man som ickevegetarian kan attackera filmskaparna utan att vara en hycklare.
RustyFilm
2020-07-19
Såg det här på en helt oklippt bluray-utgåva från en ny återställd hd-transfer. Jag tvivlar inte på att det är fullständigt oklippt för det här var det värsta effektsökeri i bestialiskt äckel jag någonsin skådat. Men jag vet inte detta med den återställda överföringen. Originalmaterialet måste då ha varit väldigt dåligt för bilden och ljudkvaliteten är inte bra. Inte bra, gäller även de flesta skådespeleri insatser som görs i filmen. Om man ska försöka hitta något bra i det här så är det kanske den grundläggande historien om ett dokumentärfilmande team som försvinner i Amazonasdjungeln och ett andra gäng lycksökande filmare som ska filma och undersöka vad som hänt team 1. Det är ju ett intressant och bra koncept. En liten pluspoäng kan väl den nästan arty äckelscenen med den pålade tjejen även få. Blah.
Biberkolben
2018-08-31
"Inga djur kom till skada under inspelningen" ... sa ingen någonsin om den här filmen. :'( Vidrigaste film jag sett någonsin. En extremt stark filmupplevelse. Det kommer nog dröja många, många år innan jag vill se den igen.
Stan
2017-10-28
Svår film att betygsätta. Otroligt sopig film med kasst manus och story, men väldigt effektfull och man får täcka för ögonen ibland vilket jag inte kan säga om många filmer. Underbar musik. Jag förstår dock inte varför man börjar med att gå in i djungeln för att hitta ett försvunnit team journalister och deras filmmaterial för att sedan får se i en timme hur de sitter och tittar på deras material när vi redan vet hur det slutar.... meningslöst och inte särskilt engagerande. Speciellt inte är de beter sig som odjur

2017-09-27
Vedervärdigt!
Stygga-Vargen
2017-08-12
Jag har precis sett den oklippta versionen och den här filmen är både en klassiker och ett mästerverk. Visst blir filmen lite väl äcklig emellanåt (jag syftar främst på scenen med sköldpaddan) men filmen är ju trots allt ökänd av en anledning.

2017-02-20
Både A og B.
fanny7504
2017-01-04
Den värsta skiten jag någonsin sett! Dåliga skådespelare, dålig musik, dålig regi. Regissören borde blivit satt i fängelse pga allt djurplågeri! En riktig skitfilm som borde förintas. Trodde heller aldrig jag skulle heja på kannibaler i en film, men var inga problem här. Synd att DOM inte var äkta och åt upp filmteamet...
Gitarrmongot
2016-10-05
Jag såg den igår på Cinameteket i Göteborg tillsammans med min flickvän, som nästan hatade den. Jag själv tyckte den var rätt grym, i dubbel bemärkelse förstås. Jag betraktar den som en hämndfilm. Mördarna till våldtäktsmän i första Death Wish med Challe Bronson är inte nära att vara lika äckelinducerande som filmteamet som efterlämnar sig "found footage"-materialet i den här filmen. Too bad att inte den slutgiltiga slakten var mer utdragen och ingående. Till sist vill jag påpeka att porrskådisen Robert Kerman gör sig bra som intellektuell antropolog, alla andra låter ungefär lika övertygande som de tyskar vilka dubbade porrfilm på åttiotalet (pappa hade ett stash med sådana rullar).
gjoob
2016-07-30
Visst är den motsägelsefull och jag har en viss hatkärlek till den. Men det som är bra är riktigt bra och helt uppenbart har den någonting som griper tittaren, oavsett vad man sedan tycker om den.
Visa äldre kommentarer »