Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Cape Fear


En nyutsläppt fånge gör livet surt för advokaten som några år tidigare inte lyckades få en frikännande dom. Han börjar med att bekanta sig med advokatens dotter.


Originaltitel Cape Fear
Regissör Martin Scorsese
Manus Wesley Strick
Genre Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange, Juliette Lewis, Joe Don Baker, Robert Mitchum, Gregory Peck, Martin Balsam, Illeana Douglas, Fred Dalton Thompson, Zully Montero
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8730
Filmnummer 572

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av Redwood
Platsen är en liten stad i den amerikanska södern. Tiden är tidigt nittiotal. En ex-fånga, nyss frigiven efter att ha suttit 14 år inspärrad för våldtäkt, ger sig på försvarsadvokaten som s...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av BobbyPeru
Martin Scorsese hade just gjort Maffiabröder, då han blev sugen att göra om filmen Farlig Främling (Cape Fear, 1962). Den handlar om advokaten Sam Bowden som misslyckats med att frige psykopaten ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-28 av Jämte
Cape Fear är Martin Scorseses remake av originalfilmen från 1962. Det är vad jag har förstått i stor sett samma handling, samma enkla men ack så kraftfulla originalmusik och Gregory Peck från o...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2024-03-13
De Niro är sevärd, men när man tänker närmare på saken måste den här filmen slagit rekord i antal scener när nån röker.
Dream
2023-08-20
Känns inte som Martin Scorsese detta, brukar bli lite så att helt plötsligt får ju alla en svacka. "Jag kan göra vad fan jag vill folk kommer ända att kolla." Men den är samtidigt inte jätte dåligt heller, bra skådespelare räddar trots allt rätt hyffsat.
Björkman
2021-10-26
Robert De Niro är mycket bra och Nick Nolte, som jag annars brukar ha lite svårt för, är också mycket bra. I övrigt är detta en film som blir sämre och sämre ju längre den pågår. Inledningsvis och fram emot mitten får man en lite skönt krypande obehagskänsla tack vare det fina spelet mellan De Niro och Nolte, men därefter blir saker mest överdrivna på alla håll och kanter och vad som var en välspelad thriller går över till att nästan bli en B-rysare. Oklart hur man lyckas tappa en film så. Hade den inledningsvis höga nivån bibehållits hade filmen kunnat landa på en fyra i betyg, men nu räddas den istället nätt och jämnt till en tvåa och godkänt betyg tack vare De Niros och Noltes insatser (detta trots att båda i takt med filmens övriga ras också ballar ur lite för mycket framåt slutet).
Rai
2021-05-11
Har jag sett denna? Jag tror det och jag tror den var rätt okej...
Swamp
2021-04-25
Jag tittade på denna igen 30 år senare och måste tyvärr säga att denna filmen har verkligen åldrats. Till och med filmer från 80-talet känns modernare. Men det är även regin som brister och känns bara väldigt konstig med inslag av väldigt underliga scener och överdrivna dialoger som inte alls passar in. Jag gillar verkligen storyn men denna filmen skulle verkligen behöva en bra reboot.
BarryHero
2020-01-03
Ofta tekniskt skickligt gjord men för att vara en Scorsese-film är den ändå relativt svag. Jag har inte sett originalet från 1962 så jag vet inte hur väl denna filmatisering följer föregångaren men den tredje akten är definitivt för utdragen. De Niro är underhållande men övertygar inte direkt som någon som är uppvuxen i den amerikanska södern. Italienar-New York-ådran lyser fortfarande igenom för starkt. Nick Nolte och Jessica Lange är dock bra och Juliette Lewis som tonårsdotter. Har sett den ett par gånger tidigare.
Roswall
2018-03-06
Lewis imponerar, de andra gör de bra med. Scorsese lyckas väl med estetiken, men tyvärr är berättelsen både för bisarr och våldsam. Jag uppskattar de etiska undertonerna.
Boondock_saint
2017-11-10
Helvete vad kass!
StureStenhög
2017-05-29
Originalfilmen ska väl inte målas upp som något mästerverk, men den lyckades bättre än denna med att skapa en känsla av maktlöshet, och den hade en Robert Mitchum i absolut toppform medan De Niro mest bara går på tomgång i denna. Kul dock att både Mitchum och Peck dyker upp även i den här. Att Scorsese försöker göra vissa aspekter av historien lite mer komplexa är också lovvärt, men tyvärr undermineras de försöken av att andra aspekter är alltför dumma och fåniga. När den utdragna och överdrivna tredje akten tar över, så raserar den allt som man har försökt bygga upp tidigare. Den här filmen hade behövt bestämma sig för om den ville vara seriös eller oseriös, man kan inte få båda
RustyFilm
2016-12-07
Det här är en läbbig historia. Jag såg den gamla varianten från 1962 (med Gregory Peck) för cirka 25 år sedan. Lite väl länge sen för att kunna göra en bra jämförelse. Tror den nya varianten är mustigare tack vare Scorseses perfekta regi. Den stegrande spänningen känns igen. Sevärd.
Visa äldre kommentarer »