Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Capitalism: A Love Story


Michael Moore försöker hitta orsaken till den globala ekonomiska nedgången och tar en titt på företagen och det politiska fifflet som har kulminerat i det som Moore har beskrivit som "Det största rånet i Amerikas historia" - den stora överföringen av amerikanska skattebetalares pengar till privata finansinstitutioner.


Originaltitel Capitalism: A Love Story
Regissör Michael Moore
Manus Michael Moore
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1690
Filmnummer 74989

Recensioner

Skapad 2019-11-04 av Taliah
Michael Moore har gjort det igen. Med utmanande retorik, provocerande paralleller och sensationella inslag tar han sig an ännu ett problem i det amerikanska systemet – kapitalismen. Dokumentären h...   Läs mer »

Skapad 2010-05-20 av frienatic
Det finns en vind av hopp i USA efter att Barack Obama ersatte George W. Bush. Världen håller med och delar ut fredspris och hyllningar till det nya hoppet. Vad ska då Michael Moore göra film om?[...   Läs mer »

Skapad 2009-10-31 av sethgecko
Michael Moore är tillbaka. Med Sicko gläntade han lite på dörren inför kritiken av det kapitalistiska system som styr USA, men med Capitalism – A Love Story sparkar han in samma dörr ordentligt...   Läs mer »

Kommentarer


SilkyMoll
2012-02-04
Åh, Michael det här är fantastiskt! Inledningen är bland det mest geniala jag sett på senare tid. Känner att ju mer absurd "verkligheten" ter sig, desto bättre blir Moore! Det här är därmed riktigt bra, kapitalismen får sig en välbehövlig spark i arslet.
Supernaut
2012-02-01
Tänder klasshatet på bästa vis!
#54
2012-01-01
Jag tycker inte om sättet Michael Moore gör film på. På något sätt var det här ändå värt att se.
stenemo
2011-12-31
inte hans bästa, men helt ok. Tycker denna var lite för orealistisk i sina påståeden, men det är kanske bara för att jag ej håller med i denna frågan till lika stor del som i sicko.
Kajanus
2011-10-16
Ju mer på hugget Michael Moore är desto mer ovarsamt hanterar han fakta, nästan i ren frustration över att få ut just sitt budskap. Capitalism: A Love Story är hans mest arga och kanske mest skarpaste film när det kommer till moral och förfall. Det märker man redan i den första scenen då han sätter tonen. Det jag har med mig när jag beger mig in i Moores land är en skyddsväst där de enklare kulorna lätt studsar iväg. Det finns scenarion i denna film som inte bara utmanar det kapitalistiska samhället utan även åskådarens intellekt då han är rätt duktig på att framställa sin vision som den enda sanna. Men det ingen kan ta ifrån honom är hans dramaturgiska koncept. Det går inte att förbli känslokall när man ser på hans filmer. Det han missar i research tar han igen i förnuft. Jag ser detta som hans bästa (på en svindlande känslomässig nivå) sedan Roger & Me.
Mat1az
2011-10-11
Helt klart intressant och lärorik. Visst, hårt vinklat och kanske lite ensidig. Men finns mycket av värde här. Moores format har dock blivit rätt ut tjatat och det kommer behövas en ordentlig boom för att hålla intresset uppe i kommande filmer. Den här når ändå upp till en svag fyra här, mycket pga. av innehållet, mindre för utförandet.
the-godfather
2011-09-06
inte lika bra som farenheit9/11 men helt klart godkänd. blev riktigt förbannad när jag såg filmen. Beskriver america i ett nötskal. Beskriver världen. människan är girig. Det är sanningen. Tar upp intressanta ämnen dock.
S_Griffon
2011-09-03
Tänkvärda saker som tas upp i filmen, men blev lite seg mot slutet.
tobgbg
2011-07-26
En underhållande och skrämmande dokumentär med Michael Moore i högform. Även om man ska ta honom och hans dokumentärer med en nypa salt då de är hårt vinklade så gillar jag dem och jag gillar honom. Fyran är svag men dokumentären är ändå såpass intressant att se och lärorik att jag inte kan sätta något annat.
jerker_dahlman
2011-07-21
känns lite väl ensidig men är ändå informativ blir 3
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »