Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Captain America: The First Avenger


Efter att ha blivit bedömd som olämplig för militärtjänstgöring i andra världskriget anmäler sig Steve Rogers till ett topphemligt forskningsprojekt som förvandlar honom till Captain America - en superhjälte som viger sitt liv åt att försvara de amerikanska idealen.


Originaltitel Captain America: The First Avenger
Alternativ titel Captain America
Regissör Joe Johnston
Manus Christopher Markus, Stephen McFeely
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Chris Evans, Hayley Atwell, Sebastian Stan, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving, Dominic Cooper, Richard Armitage, Stanley Tucci, Toby Jones, Neal McDonough, Derek Luke, Kenneth Choi, JJ Feild, Bruno Ricci, Natalie Dormer, Lex Shrapnel, Michael Brandon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6717
Filmnummer 86680

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av sethgecko
Captain America och det begrepp figuren faktiskt blivit har gått oss i Sverige ganska förbi. Kanske inte så konstigt med tanke på att vi är just Sverige och inte USA. Ska man sammanfatta Captain ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Newt
Captain America: The First Avenger ingår i den satsning av Marvel Studios som går ut på att bygga sitt eget filmuniversum och med ett antal filmer (Iron Man, Iron Man 2, The Incredible Hulk, Thor, ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av claudiomarino
Min relation till Joe Simons och Jack Kirbys superhjälte var i det närmsta obefintlig. Regissören Joe Johnston har aldrig tidigare imponerat på mig, snarare tvärtom. Stålsatt mot flaggviftande o...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Mihon86
Kapten Amerika - låter som en löjlig action/patriotism stake för amerikaner, hur skall det fungera i övriga i världen. Konstig nog gör den det. Steve Rogers försöker på alla sät och viss att...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av Andy_B
Ska man gå och se ännu en superhjältefilm, det är frågan? Ja, jag var skeptisk. Regissören Joe Johnston är i mina ögon inget vidare förutom att han slog självaste Spielberg på fingrarna gen...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2023-01-21
Helt okej introduktion av Marvels första superhjälte Captain America, även den allra första Avengern, alltså ledare av superhjätegruppen Avengers, captain America the first Avenger är även den en av Paramounts marvel filmer, det var ju som sagt Paramount som skapade hela MCU som nu är större än någonsin och har hållt i många många år, tyvärr tog Disney över efter första Avengers filmen och sedan dess har det droppat oerhört i kvalité, framförallt har det blivit så mycket barnsligare och fånigare, så därför känns dessa första filmer av Paramount mycket bättre än när dom först kom, det är helt enkelt inte lika töntigt och barnsligt som idag. Detta är ju dock som sagt introduktionen av hjälten Captain America som var en hjälte på 40 talet och fick superserum för att bli superstark och supersnabb special soldat med en oförstörbar sköld som han kan hantera med bravur med sina krafter, han är skapad av Iron Mans pappa som blir introducerad här för att stoppa nazisterna från Tyskland och visst är det en skapligt välgjord film, men precis som första Thor filmen så är den lite seg och trist för att vara en actionfylld serietidningsfilm, alla skådespelare är dock suveräna och gör sina roller med perfektion, Chris Evans är som klippt och skuren för att spela Steve Rogers/Captain America och Hugo Weaving är perfekt som skurken Red Skull, som är en av Hitlers superskurkar, många bra skådespelare i övriga roller såsom Sebastian Stan, Tommy Lee Jones, Dominic Cooper och Stanley Tucci för att nämna några men som dom flesta introduktionsfilmer så blir det aldrig särskilt spännande eller riktigt bra, det är ganska segt och tråkigt många gånger och jag tror inte att Joe Johnston var något bra val som regissör här men som sagt, det är helt okej som en första film om Captain America och precis som i serietidningarna, så slutar det med att Captain America lyckas hamna infyst i ett isblock för att kunna bli upptinad i vår tid som ny hjälte för framtiden, även om detta är lite väl otroligt så får man tänka på att detta är filmer baserade på serietidningar om superhjältar. Helt okej första film om hjälten Captain America och betyget blir en svag 3:a
myslas
2019-04-01
Ser om MCU-filmerna inför sista Avengers och min åsikt om att Captain America är en av de tråkigaste superhjältarna någonsin förändras inte. Det är knappt jag kan hålla kvar tvåan i betyg för den här. Jag skrattade åt ett skämt någonstans så det är väl tillräckligt för att inte sätta en etta men det här är inte bra på något sätt alls.
HerrNenne
2018-09-22
Tar tillbaka allt jag sa sist om skurkarna, Weaving är väldigt bra.
bnw
2018-09-18
3+.
1idiotzebra
2018-08-12
Förutsägbar, tråkig.
widez
2018-02-12
Helt ok introduktion av Captain America. Denna film ligger runt mitten när jag jämför och rankar alla Marvel-filmer med varandra. Den har en bra mix av det mesta som man önskar sig i en superhjältefilm. Bra action, rappa dialoger och bra skådespel!
Rai
2018-01-19
URK! Burk!!!
Zingostar
2018-01-13
Obegriplig handling. Uselt skådespeleri
Brinkmann
2017-01-22
Déjà vu!
OdinBerg
2016-12-11
Sjukt enformig WW2 film med en hjälte skapad av steroider.
Visa äldre kommentarer »