Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Captain Phillips


Den sanna historien om kapten Richard Phillips och det USA-flaggade fartyget MV Maersk Alabama, som kapades av pirater utanför Somalias kust i april 2009. Skeppet blev det första amerikanska lastfartyget att kapas på nästan tvåhundra år.


Originaltitel Captain Phillips
Regissör Paul Greengrass
Manus Billy Ray
Genre Drama, Action, Thriller, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Faysal Ahmed, Mahat M Ali, Michael Chernus, Catherine Keener, David Warshofsky, Chris Mulkey, Corey Johnson, Yul Vazquez, Max Martini, Omar Berdouni, Mohamed Ali (I), Issak Farah Samatar
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3670
Filmnummer 105800

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av saggesaliv
Captain Philips är filmen som är baserad på verkliga händelser som utspelade sig under 2009 när Somaliska pirater för första gången på 200 år kapade ett amerikanskt fartyg. De tog samtidigt ...   Läs mer »

Kommentarer


wendybalsam
2019-01-06
Spännande och väldigt trovärdiga skådisar!
Bomkia
2018-11-02
Känns påtaglig och verklig. 4a.
badpanda1606
2018-08-31
Slutscenen med Hanks säger lite om varför jag tycker han är världens bästa skådespelare just nu.
Starkbröl
2018-07-16
Bättre och mer spännande än förväntat, så filmtipset hade rätt om betyget den här gången...
Rele
2018-06-17
En spännande biografi. Hanks är väldigt duktig skådespelare och tom piraterna var trovärdiga i den här filmen. Paul Greengrass gjorde bra regi och manuset var inte dålig heller. Jag ger en fyra.
Rai
2018-01-20
Inte så dålig film allas...
sodomiten
2018-01-09
Skönt att lastfartygen numera har tungt beväpnade konvojer.
Nalleman
2018-01-08
Bra men andra halvan (ombord på räddningsbåten) blir lite seg ändå.
Kurosawafan
2017-07-12
ännu en välgjord och bra film som levererar men inte exalterar
KyLLo
2016-09-25
Drar man upp tempot ännu mer blir det action och då fallerar trovärdigheten. Och jag förmodar att förloppet upplevdes som mycket långsammare för alla inblandade i verkligheten. Sedan hade jag nog förväntat mig mer av ett äventyrsdrama än en dramathriller. Här bjuds man glädjande nog på mycket bra spänning emellanåt. Dessutom bra skådespelarinsatser i ledande roller. Hanks är utmärkt och Barkhad Abdi har rätt karaktär. Annars är det väl vanligt att pirater framställs som självsäkra och empatilösa slagskämpar i amerikanska filmer. Här får man en något annorlunda bild, som förmodligen ligger närmare verkligheten än sagorna. Filmen är tankeväckande också. Amerikanernas attityder och handlande känns typiskt amerikanskt, om man får säga så. Jag tror att hela situationen hade sett annorlunda ut ifall det var fråga om exempelvis greker. Jag kände till historien flyktigt från nyheterna. I längden var det knappast någon stor nackdel. Jag vet inte hur mycket som överensstämmer med det verkliga dramat. Däremot att det är en riktigt intressant film, där jag känner att jag fått valuta.
Visa äldre kommentarer »