Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Carrie


Skolflickan Carrie har en övernaturlig förmåga som innebär att hon kan flytta saker med hjälp av tankekraft. Detta leder till en katastrof för hennes plågoandar... Baserad på romanen "Carrie" av Stephen King från år 1974.


Originaltitel Carrie
Regissör Brian De Palma
Manus Lawrence D Cohen
Genre Drama, Thriller, Skräck, Fantasy, 70-tal
Skådespelare Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving, William Katt, John Travolta, Nancy Allen, Betty Buckley, P J Soles, Priscilla Pointer, Sydney Lassick, Stefan Gierasch, Michael Talbott
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8148
Filmnummer 834

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av BobbyPeru
Brian De Palma fick sitt genombrott med den här filmen, som bygger på boken av Stephen King. Han var mobbad i skolan och efter sina upplevelser där skrev han sin första bok, som också kom att fil...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av billybob
Carrie White är skolans hackkyckling. Alla de andra retar henne. Som om det inte skulle vara nog har hon en överreligiös mamma, som snabbt påpekar Carries handlingar och hävdar att hon syndar. En...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av gva1116
*För er som inte sett filmen: Denna recension innehåller ett fåtal spoilers som kretsar kring slutet och balen. De flesta vet säkert om allt detta ändå, men för säkerhets skull är det nog bä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
Det har gått 17 år sen jag såg min första skräckfilm - det var John Carpenters klassiker Alla helgons blodiga natt från 1978 - men jag minns det som om det vore igår. Det blev början på en pe...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2019-10-07
Det här är den första filmatiseringen av Stephen Kings roman Carrie (det har kommit ytterligare två varianter under senare år). Kings bok-roman kom ut ett par år innan filmatiseringen (debutroman tror jag det va). Det handlar om en mobbad gymnasietjej. Det här är 70-tal men den här typen av mobbing har ju funnits i alla decennier (och det även i verkliga livet). Det som är speciellt här är tjejen Carries (Sissy Spacek) motreaktion den är extremt resolut och crazy (och inget som har med verklighet att göra). Jag gillar mest mobbingdelen (även om jag absolut inte gillar mobbing), det är snyggt redigerat och skådespelat. När Carries motreaktioner brakar loss tycker jag att det blir för mycket, men det är ju den delen son är filmens klo och ger skräckfilms identitet.
päronanton
2019-08-08
Det är en klassiker! Tycker dock att skådespeleriet kunde vara lite bättre!
Rai
2019-08-05
Funkar att se på...
gjoob
2018-03-19
Omsedd idag, hade inte sett den sedan tonåren.Tvärtemot vad jag mindes så var "dramadelen" ganska gripande och den berömda hämnddelen lite av en besvikelse. Slutet hade jag helt glömt, det gav filmen en religiös karaktär som den nog skulle ha klarat sig utan. Kan dock konstatera att den har bra skådespelare, en rejält cynisk historia, ett fult 70-talsutseende och att splitscreens-effekter inte har åldrats väl. Men fortfarande en klassiker värd namnet och en stabil trea.
Raimo_1985
2017-12-10
Brutal, hård, grym, blasfemisk, ond, mörk, tung! Utsökt skådespeleri av de flesta dessutom, särskilt Sissy Spacek.
Stygga-Vargen
2016-07-21
Även om det finns många bra filmer som är baserade på böcker så är det inte ofta jag tycker att filmen är bättre än boken, men det gör jag faktiskt när det gäller Carrie. Denna film är väldigt välgjord och är både kuslig, skrämmande och spännande! Stort plus till skådespelarna också!
Qhunden
2016-04-25
På det hela taget en rätt bra och stämningsfull film, vilket Spacek har stor del i. 70-tals-estetiken är dock stundtals lite svår att ta på allvar vilket framkallar en del fniss.
karlmats
2015-11-09
Klart bättre än jag hade trott, såg den på bio vilket jag tror förhöjde upplevelsen också då jag fann den väldigt stämningsfull. Jag gillar de gamla 70-talsmiljöerna med musiken, håret, längtan efter senior prom, lärare som smackar på uppkäftiga elever, alla intriger o.s.v. Ja, egentligen känns det som en helt vanlig tidstypisk rulle, och så kommer Carrie in i bilden. Och oj som hon gör det. Spacek gör det väldigt bra som mentalt trasig tonåring, knäckt av den religiösa uppfostran hennes skogstokiga mamma har tvingat på henne. Jag vet inte om jag tycker att morsan spelar över nödvändigtvis, det är ungefär så här jag föreställer mig ett genomsnittligt kristet amerikanskt hushåll, med enda skillnaden att lite telekinesi står i vägen för galenskapen den här gången. Vackert regisserat som alltid av De Palma, för att vara 70-tal tycker jag att det här är väldigt bra. 3an är inte i fara.
RobinsTaste
2015-04-15
Rysligt välgjord och bra film. Trots att filmen inte är värd att se om igen så är den intressant och detaljrik.
Vasp
2015-01-29
obehaglig film men de har inte riktigt fått till det hur boken var. Får ta och se hur de andra versionerna är.
Visa äldre kommentarer »