Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Carrie


Skolflickan Carrie har en övernaturlig förmåga som innebär att hon kan flytta saker med hjälp av tankekraft. Detta leder till en katastrof för hennes plågoandar... Baserad på romanen "Carrie" av Stephen King från år 1974.


Originaltitel Carrie
Regissör Brian De Palma
Manus Lawrence D Cohen
Genre Drama, Thriller, Skräck, Fantasy, 70-tal
Skådespelare Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving, William Katt, John Travolta, Nancy Allen, Betty Buckley, P J Soles, Priscilla Pointer, Sydney Lassick, Stefan Gierasch, Michael Talbott
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8182
Filmnummer 834

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av BobbyPeru
Brian De Palma fick sitt genombrott med den här filmen, som bygger på boken av Stephen King. Han var mobbad i skolan och efter sina upplevelser där skrev han sin första bok, som också kom att fil...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av billybob
Carrie White är skolans hackkyckling. Alla de andra retar henne. Som om det inte skulle vara nog har hon en överreligiös mamma, som snabbt påpekar Carries handlingar och hävdar att hon syndar. En...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av gva1116
*För er som inte sett filmen: Denna recension innehåller ett fåtal spoilers som kretsar kring slutet och balen. De flesta vet säkert om allt detta ändå, men för säkerhets skull är det nog bä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
Det har gått 17 år sen jag såg min första skräckfilm - det var John Carpenters klassiker Alla helgons blodiga natt från 1978 - men jag minns det som om det vore igår. Det blev början på en pe...   Läs mer »

Kommentarer


RobinsTaste
2015-04-15
Rysligt välgjord och bra film. Trots att filmen inte är värd att se om igen så är den intressant och detaljrik.
Vasp
2015-01-29
obehaglig film men de har inte riktigt fått till det hur boken var. Får ta och se hur de andra versionerna är.
Ful_fisk
2015-01-06
Flummig och underlig skräckklassiker som inte imponerade enormt på mig när jag såg den i tonåren. Nu när jag tittar på den känner jag fortfarande att filmen är konstig och ologisk. Förstår aldrig riktigt kopplingen mellan den religösa uppfostringen, mobbingen och de telepatiska krafterna. Det känns som att den kastar ihop lite saker i grytan och kokar ihop en färgstark och mystisk soppa på några starka ingredienser. Men vad fan, det är ju trots allt en Stephen King-historia, så vad kan man vänta sig? Huver som haver har Brian De Palma satt ihop en visuellt sett riktigt snygg film med en hel del minnesvärda scener och vi får många intressanta scener om mobbing och mänskligt psyke. Sedan är ju filmens mest kända scen förstås lysande. Den allra största behållningen torde dock vara Sissy Spaceks gestaltning av huvudrollen. Hon är verkligen perfekt i rollen. På det stora hela en spretig och smågalen film som kanske inte helt förtjänar sin klassiker-status, men verkligen en intressant och annorlunda film som är värd att se.
Krille80
2014-11-08
En riktig klassiker! En film som håller än idag och som jag tror var den första boken Stephen King skrev. Ett måste för alla som gillar film (John Travolta har en liten roll). Blodscenen på skoldansen är nog en av filmhistoriens mest oförglömliga ögonblick. 3+
StureStenhög
2014-09-27
Helt okej, men tyvärr ganska överskattad. Allt är helt enkelt lite för grovhugget, med den stereotypa och överspelande religiösa morsan som det tydligaste exemplet. Jag tycker dessutom i största allmänhet att telekinesi på film blir ganska fånigt, och hela den avslutande delen är bara dålig. Filmens starkaste del är dock Carrie som karaktär, Sissy Spacek är mycket bra i rollen, och man känner verkligen med henne hela vägen. Kul med John Travolta som en riktig douche också, och William Katts hår är bra. Det blir en stark tvåa
BrutusBeefcake
2014-08-02
Egentligen en ganska klassisk high school-intrig stöpt i en våldsammare form, jag gillar det. Men tyvärr så infinner sig inte sympatin för Carrie som jag kanske borde känna av någon väldigt konstig anledning, för elementen och intrigerna är där. (8/15)
TheHorrorfan
2014-07-12
Att folk säger att den här är mycket bättre än remaken håller jag verkligen inte med om. Snarare tvärtom. Dödsscenerna är ju alldeles för lamt gjorda för att man skulle kunna kalla det här för en skräck film. Stark 2a får den ändå, för att vara en sådan antik och halv rutten film. Jag fick vad vad jag förväntade mig med andra ord.
LacombeLucien
2014-05-17
Otäck. Spacek är otrolig.
henrikj
2014-03-25
Bra men inte riktigt det mästerverk många vill utmåla det som i min bok. Sissy Spacek är dock fantastisk.
Rhofpheh
2014-01-08
Avdramatiserad som sjutton! Alla scener bara händer, men man får inte se in i karaktärernas psyken så man vet mer vad som händer där, för det är där det intressanta ligger. Nu finns bara en rätt uppenbar story, visserligen med ett väldigt häftigt klimax, och ingenting mer intressant man kan få ur det än "mobbing är dåligt" eller något sådant. Även om hon först inte kändes som rätt skådis för rollen får jag säga att Spacek skötte den väldigt bra.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »