Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Casanova


Han var världens absolut mest notoriske förförare. En skrävlare, en mästare i förklädnad och slagfärdighet - ingen kvinna kunde motstå Casanovans amorösa charm. Förrän nu. För första gången i sitt liv, så kommer den legendariske Casanovan att möta sin like. Den vackra och förtjusande venetianska skönheteten Francesca, gör det han aldrig trott var möjligt, hon nobbar honom! Genom en serie av smarta förklädnader och beräknande knep lyckas han ta sig allt närmare Francesca. Men han spelar sitt farligaste spel någonsin - ett spel där han inte bara riskerar sitt liv och sitt rykte, utan också sin enda chans till sann kärlek.


Originaltitel Casanova
Regissör Lasse Hallström
Manus Jeffrey Hatcher, Kimberly Simi, Michael Cristofer
Genre Drama, Komedi, Romantik, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Heath Ledger, Lena Olin, Jeremy Irons, Sienna Miller, Oliver Platt, Lauren Cohan, Charlie Cox, Philip Davis, Kristy DiBiccari, Omid Djalili, Natalie Dormer, Stephen Greif, Helen McCrory, Tim McInnerny, Ben Moor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5396
Filmnummer 36357

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2022-01-11
Riktig skräp film, som jag aldrig såg klart...
fridenpaden
2017-07-12
Första halvtimmen var urlöjlig och fick mig att må illa men när intrigerna ökade blev filmen bättre. Frågan är dock om Hallström sett lite för mycket Poppe eller Stefan och Krister för det här skulle ha passat bättre på en scen i Skåne och tidig svensk 1900-talsmiljö än venetiansk renässans.
Krille80
2014-11-24
När film görs med denna lätthet och glädje då är det svårt att stå emot. Denna film har ett underbart flyt i sin dialog och Lasse Hallström dirigerar med den äran. Att den några gånger rör sig i farsliknande situationer är här bara en glädjespridare. Kul var också att se att för första gången på många år gör Jeremy Irons en riktigt bra roll.
spielmitmir
2013-12-28
Underhållande och charmig - Hallströms koncept. Ledger är ju dösnygg, som vanligt. Men inget större djup i denna, vilket iofs är lite otypiskt Hallström.
labi
2013-04-05
Det här är ingen film om Casanova. Det är en hallströmsk romcom i venetiansk 1700-talsmiljö där förföraren Ledger (frid över hans minne) får vara Casanova. Men något biografiskt porträtt av den historiske personen Giacomo Casanova är det inte frågan om. Som lättsam romcom är den värd en trea, för det är riktigt bra skådisar vi snackar om här (framför allt Ledger, Platt, Irons och Dormer). Men jag sätter en tvåa för att Hallström varit ofin nog att göra Casanova så här polerad samt för den USLA sminkningen på Cox som gubbe. Dessutom pratar man inte engelska i Venedig. Bu.
Natosh
2012-08-13
Fruktansvärt irriterande. Låt Casanova ligga runt ifred utan monogamivurm och sedlighetshjärntvätt
GinNTonic
2012-01-03
Gullig och rolig, men det känns lite fånigt att den är det när den handlar om Casanova. En film om Casanova ska inte vara en politiskt korrekt familjekomedi, den ska vara dekadent!
DrSayer
2011-11-09
Jag gillade den här filmen väldigt mycket, av någon anledning. Den kändes lättsam, underhållande och charmig. Svag fyra!
the-godfather
2011-10-04
Såg denna på tv för ett tag sedan. Glömt att betyg sätta den. Minns den bara som en tillfällig underhållning. Inget märkvärdigt. Så den får en tvåa för vissa scener var roliga samt bra.
MinotaurKing
2011-08-11
bra film.
Visa äldre kommentarer »