Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Case of the Scorpion's Tail


Lisas man dör i en mystisk flygplansolycka och hon får ärva en miljon. Det visar sig snart att någon är ute efter hennes ärvda pengar.


Originaltitel La coda dello scorpione
Regissör Sergio Martino
Manus Ernesto Gastaldi, Eduardo Manzanos Brochero, Sauro Scavolini
Genre Thriller, 70-tal
Skådespelare George Hilton, Anita Strindberg, Alberto de Mendoza, Ida Galli, Luigi Pistilli, Janine Reynaud, Tom Felleghy, Luis Barboo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 177
Filmnummer 17183

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2021-12-29
En bra giallo.
FabianBom
2016-11-10
första giallo rullen jag såg, samt en av de första rullar jag såg med hilton
Korben_Dallas
2015-01-26
Fan asså, blir så glad. Jävla snygg och stilfull den är och skådisarna känns helt självklara i sina rollar. Najs story, klart godkända mord och efter att sett JB whiskey nu i alla giallos jag sett börjar jag undra va grejen är med de? Är de nån kul grej eller hade typ JB whiskey nån sponsors deal med alla giallos som gjordes?
DalaHundare
2013-02-02
Detta är en Giallo helt i min smak som till skillnad från många andra efterliknar en italiensk kioskdeckare mycket bra. Jag fick nu tillfälle att se om denna film på DVD efter att haft denna på en grekisk gammal hyrfilm sedan många år, och filmen presenterade sig galant i ett helt annat ljus. Kan bara med glädje prisa denna med en 4/5 i betyg.
kungkalas
2012-06-28
Bra mysterium, snyggt filmat och stundtals schysst filmmusik. Den riktigt krypande stämningen infinner sig dock bara på några ställen, och jag saknar ordentliga karaktärer. Men själva mysteriet är som sagt bra - det dröjde länge innan jag kopplat samman trådarna. Totalt sett en ganska schysst giallo, stabil trea.
Vitus
2012-03-23
i giallos så är den stund man får inse vem mördaren är bland de viktigaste i hela filmen. tycker denna hanterar det på ett intressant vis. lite tråkig och standard ibland och musiken utöver introt stog inte ut så mycket. Hilton är ball som alltid också

2012-02-15
Jag väntade ett tag med att sätta betyg på denna filmen för jag kunde inte bestämma mig. Pistilli ser skönt bakfull ut i varje scen, Ben Hilton är skönt Cary Grant-ig (dubbaren hade kanske en del med med det att göra, men Hilton hade den utstrålningen lite också). Filmen har oväntade vändnigar och dialogen var kul ("this kind of investigation is not used anymore... not even by the police"). Fotot är så snyggt som det kan bli och miljöerna också. Mycket spännande kameraarbete. Mordscenerna är sjukt läckra och spännande gjorda. Bäst av allt är hur som helst musiken av Bruno Nicolai - den kan lätt mäta sig med Morricones bästa verk. Allting i filmen är toppen, så jag kan helt enkelt inte förstå varför jag är underväldigad i slutändan. Orimliga förhoppningar kanske? Jag gillar Martino skarpt och musiken har varit en favorit i flera år... filmen levererade kanske inte helt enkelt. Känner på mig att jag kommer att gilla filmen bättre efter en omtitt.
ulke666
2012-02-06
Snyggt filmad, fin musik & massa J&B. Tyvärr känns det dock alltför standard, speciellt när man plöjt igenom ett antal giallos under den senaste tiden. Men en trea är den absolut värd.
schramm
2011-07-27
Utmärkt regi från herr Martino, men storyn är tyvärr inte allt för upphetsande den här gången. Det blir lite tråkigt mellan varven, men Martino väger upp det hela med ett gäng tok-snygga mord och en oväntad twist. Och ibland behövs det inte så mycket mer för att jag ska gilla filmen.
Bumbi78
2010-11-05
J&B är den här färgstarka giallons stora huvudroll, dessa flaskor syns överallt. Snygga mord, bra musik och det mesta som gör den här genren värd att tycka om.
Visa äldre kommentarer »