Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Cassandra's Dream


Ian och Terry är två bröder som lyckliga tillsammans köper en liten segelbåt att dela på och livet leker. Ian har dock stora planer för framtiden och behöver pengar. Terry har ett spelberoende och behöver pengar för att hålla lånehajarna ifrån sig. Bröderna ber sin rike morbror Howard om pengar, men han begär en gentjänst...


Originaltitel Cassandra's Dream
Regissör Woody Allen
Manus Woody Allen
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Colin Farrell, Sally Hawkins, Tom Wilkinson, Hayley Atwell, John Benfield, Philip Davis, Clare Higgins, Ashley Madekwe, Andrew Howard, Keith Smee, Stephen Noonan, Dan Carter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2188
Filmnummer 55036

Recensioner

Skapad 2019-11-23 av bluevelvet
Ian (Ewan McGregor) och Terry (Colin Farrell) är två sammansvetsade bröder som lever i London. Ian hjälper sin far (John Benfield) med att driva hans restaurang medan Terry jobbar på en bilverkst...   Läs mer »

Kommentarer


lucius
2018-03-22
Märkligt oengagerat regisserad tycker jag. Känns som att replikerna ofta är oavhängda karaktärerna. Som att dom sägs utan innebörd eller eftertanke. Skulle vilja säga att ledordet för filmen är oengagerande.
sawa
2017-12-14
Inte helt outhärdlig, men man undrar återigen vad hr Allen egentligen vill säga.
Harford
2017-07-12
En ganska seg historia. Dialogen känns krystad och det känns som om skådespelarna hittar på den eftersom. Speciellt Collin Farrell. Varken rolig eller spännande.
Stygga-Vargen
2016-11-21
Den här filmen är precis lika seg, tråkig och poänglös som alla andra av Woody Allens filmer.
annihilat0r
2016-04-21
"Cassandra's Dream" upplevde jag en trevligt småskalig thriller. Intim och intressant. Inte samma mästerliga känsla som i "Match Point", men jag uppfattar inte heller att det var meningen. Klart sevärd.
Ful_fisk
2015-10-08
Bra film i Match point-andan med spännande och smått ångestladdad intrig. Colin Farrell imponerar störst i en överlag välgjord och sevärd thriller.
AlbertSpica
2015-03-07
Både McGregor och Farell är sköna och den sistnämnda visar ännu en gång att han kan få ångest och självförakt att bli roligt via sitt ansiktsuttryck och kroppspråk. Överlag oväntat bra och underhållande film, känns inte riktigt som en Allen rulle. Kul också att det dricks whisky i ungefär varannan scen. Stark 3:a.
Kulturgam
2014-07-22
Woody Allens filmer har speciella kvalitéer. Man kan se dem om och om igen, trots att (eller tack vare) att intrigen inte är särskilt invecklad. De har bara ett slags magiskt tempo och en alldeles särskild stämning. Svårt att sätta fingret på.
Dele
2014-06-06
Vissa kryddor Woody använder sig av känns lätt tafatta (könsrollerna t.ex.) men det tar inte bort det faktum att han är en duktig och intressant berättare. "Cassandra's Dream" är ett ganska obehagligt thrillerdrama, som tacksamt tar upp de mänskliga aspekterna av brott, i det här fallet en produkt av den alltmer utbredda egoismen och ytan i det moderna samhället. Jag tycker det funkar helt ok. och "Cassandras Dream" seglar i hamn med en svag betygsfyra i lasten.
Howler19
2013-11-14
Lite samma känsla som Match Point. Fast sämre. Mycket sämre.
Visa äldre kommentarer »