Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Cat People


Irena Gallier flyttar ihop med sin bror "kattmannen". Samtidigt har staden drabbats av en mängd brutala överfall vilka utförts av en svart panter.


Originaltitel Cat People
Regissör Paul Schrader
Manus Alan Ormsby
Genre Drama, Thriller, Skräck, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Nastassja Kinski, Malcolm McDowell, John Heard, Annette O'Toole, Ruby Dee, Ed Begley Jr, Scott Paulin, Frankie Faison, Ron Diamond, Lynn Lowry, John Larroquette, Tessa Richarde, Berry Berenson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 743
Filmnummer 2227

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2023-02-24
Kisse kisse kisse! Drama? Nja. Thriller? Nja. Skräck? Nja. Fantasy? Eh. Nastassja Kinski är snyggare än sin pappa, men har inte riktigt samma skådis-kvaliteter. Nakenkvaliteterna är däremot utmärkta. Extremt weird historia med usel musik som är långsam men smäller till ibland med sönderslitna kroppar och incestvibbar men filmens poäng, det vet jag inte. Dock bättre än Cats (2019).
andybrando
2019-01-09
Sexig, blodig och tekniskt välgjord, men ojämn och i det långa loppet misslyckad. Regissören verkar mer intresserad av kameravinklar och nakenhet än en sammanhängande historia.
Necross
2017-08-05
Bra skådespeleri (främst Heard och McDowell) och bra musik, men det blir lite väl segt och gubbsnuskigt. Intressant story men knackigt genomfört rent tekniskt.
stgurgel
2016-02-25
Bra Malcolm McDowell, glödhet Natasja Kinski och ett starkt slut gör denna åttiotalsrulle med horribel musik (Bowie oräknat) till en trevlig upplevelse
Engravadlax
2015-02-16
Bättre än originalet iaf.
Dutch
2013-09-11
Kinski är nästan lika snygg som sin far i denna mysiga kattfilm.
ziferN
2013-04-18
Stundtals riktigt bra, spännande, intressant och underhållande, speciellt under den första halvan och jag förstår inte alls vad folk nedan säger om att den är seg eller långsam, inte det minsta i mina ögon utan jag upplevde filmen som väldigt spännande och även välgjord däremot nästan hela vägen. Under den andra halvan så drar filmen ner sig dock lite, vilket resulterar med att betyget dras ner från en fyra till en trea. Men för övrigt snyggt foto med en klart bra och engagerade story, samt härlig musik och Nastassja Kinski är riktigt läcker.
MrLawrence
2012-04-26
Bättre än jag förväntade mig. Snyggt filmad, tidstypisk (men bra!) 80-tals musik, och ändå ganska schyssta skådespelarinsatser. Handlingen blir på sina ställen lite löjlig, men det finns stora möjligheter att analysera den, om man orkar. Lite lång också.
NtoNW
2011-12-09
Klart bra film med en intressant bakgrundshistoria. Det är ingen egentlig skräckfilm, som SVT ville få det till, utan en tragisk berättelse om lust och alienation. Mycket bra skädespeleri och fantastisk Bowie-musik.
luxlisbon
2011-12-04
En rakt igenom ball film med en cool signaturlåt av Bowie och ypperliga skådespelarinsatser. Tempot är ganska långsamt men den blir inte ett dugg seg för det.
Visa äldre kommentarer »