Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Catch Me If You Can


Frank Abagnale, den yngste som någonsin stått på FBI:s Most Wanted-lista, hade hunnit arbeta både som läkare, advokat och pilot innan han ens fyllt 18 år. Vid 17 års ålder var han den mest framgångsrika brottslingen i USA:s historia. FBI-agenten Carl Hanratty gjorde det till sin främsta uppgift att finna den unge brottslingen och ställa honom inför rätta, men Abagnale var alltid ett steg före.


Originaltitel Catch Me If You Can
Regissör Steven Spielberg
Manus Jeff Nathanson
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Äventyr, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken, Martin Sheen, Nathalie Baye, Amy Adams, James Brolin, Brian Howe, Frank John Hughes, Steve Eastin, Chris Ellis, John Finn, Jennifer Garner, Nancy Lenehan, Ellen Pompeo, Elizabeth Banks
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 23914
Filmnummer 7675

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av connya
Det påpekas ofta att regissörer gör filmer som beskriver dem. Att i alla fall de stora regissörerna har det som arbete att utrycka sina åsikter, sina tankar och sin uppväxt. Vad Spielbergs liv h...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av poesia
Frank Abagnale Jr är uppvuxen i en familj där lögnen och möjligheterna att tänja lite på lagens gränser inte är något fel. Snarare är det lite kul, tycker både fadern (spelad av Christopher...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Loomis
Nu har Steven Spielberg lämnat framtida robotar och brottssystem för att istället ge sig bakåt i tiden, närmare bestämt till 60- talet. Denna gång regisserar han den sanna historien om Frank Ab...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av Anonym
Mycket välgjord film baserad på en absurd men sann historia om en ung man som är expert på bedrägeri. Han lurar till sig flera miljoner dollar och jobbar som alla möjliga yrken; advokat och pilo...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av othis
Steven Spielberg hör tveklöst till det sena 1900-talets stora amerikanska filmskapare med megasuccéer som Hajen, Närkontakt av tredje graden, Indiana Jones, E.T., Schindlers list, Jurassic Park oc...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av cineasten89
En film med Leonardo DiCaprio - haha! Det var min första intryck när jag såg att det skulle komma upp en film på bio med Leo, snyggingen från Titanic men som efter det mer eller mindre försvann ...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2022-01-17
En skön jaga-ifatt-rulle där roll-uppsättningen är lysande!.Leo/Hanks/Walken. Då spec" Walken & DiCaprio gör ett gnistrande framträdande tillsammans! . Ibland blir man dock smått less på Leos hyss. Nått annat som åxå verkligen räddar upp skapelsen är, bildspråket samt den så klockrena inramningen utav 60/talet, + musiken som är grym. (stabil 3a)
JD
2021-07-09
Det är inte Tom Hanks fel men han förkroppsligar ändå det som gör den här filmen så kass: dess såsiga, självbelåtna, platta, övertydliga sentimentalitet och dess förljugna hyllning av den amerikanska drömmen. Allt i filmen, berättelsen som helhet, enskilda scener, karaktärer, visas fram som färdiga paket utan något för åskådaren att själv reflektera över. Den enda, även hon paketerad, men som på något sätt ändå lyckas göra något eget, subtilt och undflyende i filmen, Amy Adams, städas symptomatiskt nog snabbt bort.
Supernaut
2020-01-27
Solitt filmhantverk med bra skådisar. Inte särskilt gripande historia eller så, men bra berättat och snyggt filmat. Underhållande!
Rai
2019-01-07
Riktigt bra skådespelare och riktigt bra underhållning.
snubbel
2018-08-11
...så vad hände med frun?
Zarquon
2018-05-28
Visste knappt någonting om denna innan men det visade sig att den innehöll ett flertal skådisar jag är svag för och dessutom var en lurendrejeri-film. Har uppenbarligen sett fel Spielbergfilmer tidigare för har alltid tyckt han är superöverskattad, men den här tyckte jag var väldigt välgjord. Smårolig, bra musik, smart klippning, underhållande blåsningar, och faktiskt ett flertal riktigt bra karaktärsbaserade känslo-scener.
Strongbow
2018-04-09
Ganska gäspigt och som vanligt i Hollywoodrullar i allmänhet och Spielbergrullar i synnerhet ont om intressanta kvinnliga karaktärer med något djup. Men helt ok underhållning för stunden antar jag.
lumberdajack
2018-01-09
Blev positivt överraskad. Väldigt välgjord. Bra driv. Inte för sentimental, vilket Spielberg annars tenderar att bli på ett sörjigt sätt.
Starkbröl
2017-02-04
Stabil rulle med riktigt bra skådespelarinsatser.
Stygga-Vargen
2016-10-23
Både Tom Hanks, Leonardo DiCaprio och Christopher Walken gör väldigt bra ifrån sig och filmen är både rolig och spännande. Mycket bra musik dessutom.
Visa äldre kommentarer »