2.2

Stormvarning: Orkanstyrka 6

En stor orkan färdas norrut från den mexikanska gulfen mot Chicago. Samtidigt är en tornado på väg mot staden från andra hållet. När de möts bildas en superstorm och den tillsammans med elavbrottet som drabbat hela staden leder till katastrof.

Originaltitel Category 6: Day of Destruction
Alternativ titel Overload
Regissör Dick Lowry
Manus Matt Dorff
Genre 2000-tal, Drama, Action
Skådespelare Thomas Gibson, Nancy McKeon, Randy Quaid, Dianne Wiest, Brian Dennehy, Chandra West, Brian Markinson, Nancy Anne Sakovich, Arnold Pinnock

Robkiller
2015-10-30
Helt ok katastroffilm... lågbudget med usla effekter, men fokus ligger på dramat som håller intresset uppe mer än vanligt...
Harford
2015-03-25
Jösses vilket skräp!
KyLLo
2014-02-23
Filmtiteln syftar på Saffir-Simpsons orkanskala. Den går officiellt bara upp till kategori 5 (medelvindhastigheter över 69 m/s), men det finns förslag på en sjätte kategori som då skulle innebära medelvindar över ca 80 m/s = 290 km/h.
kexchokladet
2013-12-31
En stark tvåa kan jag erbjuda till katastroffilm enligt formulär 1A
truedman
2008-06-22
Den är tyvärr lika bra som alla andra tv gjorda katastrof filmer.. Men man satt kvar till slutet iaf så den får iaf en 2:a för det.
Gemmelina
2006-08-01
Jag gillar också katastrof-filmer. Jag gillar de mänskliga dramana som spelas upp mot katastrofbakgrunden.
mgrankvist
2006-07-31
Jag är en katastrof-film-freak, och de flesta i den genren är b helt enkelt. ;) Men den här är ok. Inga bra specialeffekter, skådespelarinsatser eller handling - men essensen av total förstörelse finns där. *Hehe* och DET gillar jag ;)
angrybeaver
2006-07-26
Nej, nej, nej och åter nej! En katastrof-film med usla effekter funkar verkligen inte... Dock var det något knäppt som fick mig att se färdigt filmen samt att jag kände igen en skådespelare från Independence day som gjorde en okej insats i denna också... Därav en 2:a!
goodnightirene
2006-07-26
Började bra men handlingen, och skådespelarinsatserna, blåste bort med någon av alla tornados som drog fram!
Valross
2006-07-25