Cellskräck
En dam blir fånge i sin egen hiss när elektriciteten i hennes hem försvinner. Av misstag råkar hon dra till sig tjuvar när hon kallar efter hjälp.

Originaltitel | Lady in a Cage |
Regissör | Walter Grauman |
Manus | Luther Davis |
Genre | Drama, Skräck, Thriller, 60-tal |
Skådespelare | Olivia de Havilland, James Caan, Ann Sothern, Scatman Crothers, Jennifer Billingsley, Jeff Corey, Rafael Campos, William Swan, Charles Seel |
Extremt överspelad och egentligen inte alls så bra, men intressant på något sätt..
Brutal för sin tid. Välgjord med bra detaljer, men inte helt bra. En svag trea.
På alla sätt och vis alldeles förfärligt usel.
Känns väldigt modern för sin tid, en härlig blandning av funny games och Hitchock. Musiken är härligt stämmningshöjande och hela filmen präglas raktigenom av en bitande sadistisk munter och avskyvärd psyco-thriller stämning, välgjord och välspelad.
Fantastisk 60-tals pärla!! James Caan är en riktigt Otrevlig typ här..Filmen är Härligt Sadistisk på sina ställen..Sen vill filmen få fram en del Samhälls-kritik åxå..En Underbar Film-upplevelse!!
Vilken förbisedd hollywood-rulle. Ett snyggt intro satte mig i riktig stämning och spänningen och intresset hölls uppe från början till slut.
Tyvärr inte tillräckligt bra. Hade kunnat bli en stark, pyskologisk thriller/skräckfilm, men saknar intensiteten och äktheten på något sätt. James Caan, filmens svartvita foto och en bättre avslutning på filmen är filmens starkaste sidor. Hade förväntat mig mer.
Riktigt bra dramathriller, stark fyra!