Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Changeling


Christine Collins är en ensamstående mamma vars 9-årige son Walter en dag försvinner spårlöst. Fem månader senare återlämnas han till den förtvivlade mamman. Men, den 9-årige pojke som återvänt är inte Walter och nu börjar Christines maktlösa kamp för sanningen om vad som egentligen hänt.


Originaltitel Changeling
Regissör Clint Eastwood
Manus J Michael Straczynski
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Michael Kelly, Colm Feore, Amy Ryan, Denis O'Hare, Jason Butler Harner, Devon Conti, Eddie Alderson, Geoff Pierson, Michelle Gunn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9430
Filmnummer 62484

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av
Clint Eastwoods politiska åskådningar brukar kunna sammanfattas \"everyone leave everyone else alone\". Inte sällan har denna önskan uttryckts i hans filmer (som i Unforgiven, exempelvis). Överhe...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av canyonjoe
Changeling har hyllats bland annat för Angelina Jolies skådespelarinsats. Jag blev däremot mäkta imponerad av filmens manus och kan inte förstå att Changeling inte blev nominerad för bästa man...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-08-11
Håller med, en läskig historia. Speciellt när man tänker på hur "överheten" kan precis gör vad som helst mot en enskild människa i samhället. Jag skulle vilja ge den här filmen ett höger betyg, men betyget dras ner på grund av just av Angelina Jolie. Det spelar ingen roll hur många priser och utmärkelser hon fått. Jag har alltid tyckt att Angelina Jolie har varit sjuk onaturlig i sina roller och stel, som hon känner sig obekväm i alla filmer hon varit med i...
dudson
2021-04-07
Läskig historia fan! Kommer ihåg jag läst om just detta fallet i nån crime tidning för länge sedan.. Så mins storyn. Väldigt bra skådespel av Jolie, som jag har extremt svårt för annars. & Malkovich sanslösa insats. Sen att miljön/-tids-andan känns väldigt ärlig och sann hur det var på 1920-talets Amerika. & att dåtidens Kvinns inte blev direkt väl tilltalade, minst sagt.
Visse93
2020-06-14
Mycket spännande historia och välgjord film.
Roswall
2019-01-17
Det är välgjort, kanske något långt. Jag får dock problem emd att den är såpass "disturbing". Kanske för att jag inte visste så mycket innan jag såg den och hade en viss typ av förväntan på vad det var jag skulle se, och sedan visade sig vara mer illa ställt än vad jag trott.
RustyFilm
2016-12-05
En helt otrolig och mycket olustig historia som berättas på ett rakt och tilltalande sätt av regissör Clint Eastwood. Historian baseras på en verklig händelse (i Los Angeles, 1928) och handlar om en ensamståendes mammas kamp att hitta sin försvunne nioåriga son. Många plus för Eastwood.

2016-09-20
Føltes ikke riktig som Clintan på noe vis.
karlmats
2016-09-07
En gripande och snygg historia. Jolie sköter sig bra som desperat men viljestark mamma och Malkovich är som vanligt väldigt underhållande. Hela samhället känns så absurt på nåt sätt, som en perverterad alternativ tidshistoria där SD vann valet och avskaffat den fria informationen och den någorlunda sansade poliskåren. Det är frustrerande att se orättvisor vara institutionaliserade, däri ligger väl mycket av styrkan i filmen, det är inte så långt borta och det faktum att Clintan smäller till med en skildring av en kvinnas kamp mot patriarkatet måste väl ändå betraktas som en högoddsare. Han bonnlurken var bra läskig också. Nej, det här var snyggt och engagerande, en stark 3a får det bli.
supermancover
2016-04-30
Vet inte ens var jag ska börja. Kostym, färg och skådespelarval. Korrupta polismän och skev kvinnosyn porträtteras väldigt skickligt. Angelina Jolie är rakt igenom fantastisk. Jason är fruktansvärt otäck...som sig bör. Kan inte sätta annat än femma.
origC-J
2016-01-07
I grunden en intressant historia, men ingen lyckad film. Hade nog gynnats av en renodling på ett av de stora teman/trådar man vill ta upp, men nu blir det istället en oengagerande tårta-på-tårta-effekt. Lite symptomatisk för Eastwoods regigärning, som alltför ofta drar in i mittfåran.
malin93
2015-12-29
Hade inte hört talas om fallet som filmen var baserad på tidigare. Riktigt spännande film som även gör mig förbannad, med tanke på polisens korruption och behandlingen av kvinnor. Detta är relevanta teman även idag över 80 år senare. Angelina Jolie är riktigt bra.
Visa äldre kommentarer »