bokföringsprogram enskild firma
3.4

Chaplin

Charlie Chaplin är en av filmhistoriens roligaste karaktärer. Men verklighetens Chaplin var en betydligt mer komplex människa. Filmen berättar om Chaplins uppväxtår i England och hans succér i USA, och innehåller arbete och kärlek i Chaplins liv.

Skapad 2019-11-01 av billybob
Richard Attenborough är ingen nybörjare i branschen utan vet vilka knappar man ska trycka på för att skramla fram ett skratt eller en tår. Hans har inte bråttom utan tar tid på sig att skapa de...   Läs mer »

darkmist82
2024-03-22
Charlie Chaplin är den största filmpersonligheten som världen har skådat. Han skapade den mest berömda karaktären som alla filmälskare känner till. Hans filmer är ren konst och han utvecklade en form som var unik för sin tid. Jag själv är inget stort fan av Chaplin men att han är den största inom filmkonsten förnekar jag inte. Richard Attenborough har skapat en biografisk film som baserar sig på bl.a Chaplins egna biografi och han har gjort ett bra jobb att återskapa Chaplins väg till framgång, hans tragiska privatliv och hans triumf då han fick heders Oscar 1972. Chaplin spelas briljant av Robert Downey Jr, en av hans största prestationer. Han får hjälp av övriga skådespelare som gör bra ifrån sig att fylla ut Chaplins liv. Handlingen är gripande och rolig och vi får en bra inblick i mästarens liv, en av de bättre skildringar som vi har fått tagit del av. Även musiken är bra och vi får höra vissa toner av Chaplins egna musik som han skapade, däribland hans mest berömda, "Smile" som alla känner till. "Chaplin" är en film som är felfri på alla sätt. Det kanske kan finnas brister men inga som jag stör mig på. Detta är en av de bättre biografiska filmer som jag har sett och vi får en bra inblick varför Charlie Chaplin blev så stor och varför han än idag är den mest inspirerande inom filmkonsten än idag.
2021-05-20
Rätt intressant skildring av ett märkligt liv...
Dele
2021-03-09
Välgjord biografi på typiskt sentimentalt manér. Svårt att få med allt men man lyckas få med mycket av det viktiga. Det sentimentala och de uppenbart iscensatta segmenten stör mig dock lite och gör det hela mer opersonligt.
Barneyk
2017-11-26
Stabil biografi men inte direkt jätteengagerande överlag även om det glimmar till ibland. Stabilstark tvåa.
emilstjernholm
2015-12-12
Konventionell och ganska smörig biopic som om det inte vore för att den fint skildrar filmindustrin vid tiotalets mitt och framåt knappast får mig att höja på ögonbrynen. Downey Jr var bra men det är svårt att få unga-skådisar-i-fem-kilo-smink-scenerna att fungera.
Björkman
2015-11-12
Riktigt välgjord biografi om Chaplin med en perfekt Downey Jr i titelrollen. Även om filmen är 143 minuter lång så är det en precis lagom längd då det är så mycket man hinner få med utan att någon sekvens känns speciellt onödig eller utdragen.
2014-11-07
Den här filmen är en vacker, välspelad och tänkvärd berättelse om en av vår tids största genier. Filmen tar upp Chaplins svåra barndom, personliga dilemman och romantiska utsvävningar. Robert Downey Jr är fenomenal i sin tolkning av den mångfacetterade Chaplin. Sven Nykvists foto är slående stilfullt och John Barrys musik är oförglömlig.
Harold
2014-01-07
Det blir ganska tröttsamt med såna här biografifilmer om framstående män som har många brudar
dithan
2013-06-13
magiskt om en magisk filmikon! robert downey jr är klockren i rollen som chaplin. sedan finns det en del rejäla svackor, vilket tyvärr gör att man ibland förlorar intresset, men ack så fint och så sevärt!

2012-07-05
En bra biografi om en av filmhistoriens allra största personer. Filmen känns något utdragen och hade nog mått bättre av att vara något kortare. 6 av 10.