Chicagoexpressen

En förläggare på resa med tåg från Los Angeles till Chicago tror att han ser en mördad man slängas av tåget. När han inte hittar någon som tror på vad han sett börjar han att undersöka saken på egen hand. Allt han uppnår är att själv bli mördarens nästa måltavla.

Originaltitel Silver Streak
Regissör Arthur Hiller
Manus Colin Higgins
Genre Komedi, Action, Kriminalare, 70-tal
Skådespelare Gene Wilder, Jill Clayburgh, Richard Pryor, Patrick McGoohan, Ned Beatty, Richard Kiel, Clifton James, Ray Walston, Stefan Gierasch, Scatman Crothers, Fred Willard

Zebulonm
2021-09-13
Håller fortfarande...
myslas
2020-12-22
En favorit från ungdomen som håller än idag. Flera väldigt roliga moment och med en spektakulär avslutning. Gene Wilder och Richard Pryor är fantastiska tillsammans. Utspelar sig helt klart i James Bond-universumet.
Ful_fisk
2019-03-19
Underhållande underhållningsfilm ut i fingerspetsarna. Rolig, spännande och lite allting med en trevlig Gene Wilder, en rolig Richard Pryor och en hel drös med underhållande bifigurer. Trovärdigheten brister väl en hel del, men vem bryr sig? Har väl det mesta förutom det där lilla extra. Lätt sevärd. Och en Bond-fantast torde ju lätt lyfta på åtskilliga ögonbryn åt att både Lt. Pepper och Jaws dyker upp med närmast identiska rolltolkningar.
Raimo_1985
2018-01-29
Inte så där rolig och tokig som jag trodde den skulle vara. Såg den för Richard Pryors medverkan. Kanske låter konstigt att säga det men med Pryor vet man faktiskt aldrig vad man får. Det kan vara roligt, och inte särskilt roligt, utan bara bra. Den här godkänd men med ett helt klart minnesvärt slut.
Dutch
2017-08-31
Trevlig tågfilm. Inte särskilt rolig men är rätt charmig.
2017-03-19
Ett minne från barndomen och visst tyckte man den var både spännande och rolig då. Med lite "vuxnare" ögon kanske inte Chicagoexpressen lever upp till allt, men för att vara en 70-talare är det både roligt och fartfyllt. Genres mixas friskt och det är kul att tåget hela tiden står i fokus.
2015-01-02
Att se Gene Wilder och Rickard Pryor agera ihop är verkligen ett stort nöje. Helt klart en av de allra bästa duos i filmvärlden. Silver Streak är en film som vilt blandar genrer vilket inte är något fel i sig men denna gången för att innehålla Wilder och Pryor så tar det ett bra tag innan själva komedin får utrymme i filmen(troligtvis för att det tar ett tag innan Pryor hoppar in i filmen). Så även om jag tycker Wilder och Pryor är suveräna tillsammans så är jag inte lika förtjust i filmen. 3+
Grillo
2014-09-18
Riktigt skön tågfilm som mixar mina favoritgenrer. Kan inte bli annat än toppbetyg för den här höjdaren. Visst är det smått daterat men det gör inget när det är så här charmigt och välgjort.
ClintanTheKing
2014-01-04
Rolig actionkomedi där vi får se Hajen "introduceras" innan han (Richard Kiel) medverkade i Bond-filmerna. McGoohan är bra och passande som skurk och Wilder-Pryor-duon slår inte fel.
Philips
2013-11-08
Från komedi till thriller till action - filmen har ett intressant grepp som gjorde den grymt bra när jag såg den under tidigt 90-tal på kabeltv. Men efter en omtitt så var den inte fullt så bra som mina förväntningar.