3.5
2006
Storbritannien, USA
109min
IMDb
Året är 2027 och världen har förvandlats till en kaotisk plats där kvinnor inte längre kan bli gravida. En före detta aktivist bestämmer sig för att hjälpa en kvinnlig flykting att ta sig till en tillflyktsort vid havet. Det blir dock svårare än han först trott när det visar sig att kvinnan bär på något mycket värdefullt.
Originaltitel |
Alfonso Cuarón, Timothy J Sexton, David Arata, Mark Fergus, Hawk Ostby |
Genre |
Drama, Thriller, Äventyr, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare |
Clive Owen, Clare-Hope Ashitey, Michael Caine, Julianne Moore, Chiwetel Ejiofor, Pam Ferris, Charlie Hunnam, Peter Mullan, Jacek Koman, Danny Huston, Oana Pellea, Michael Klesic, Phaldut Sharma, Tehmina Sunny, Ed Westwick |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
12590 |
Filmnummer |
43253 |
Jag vet att jag har skrivit en kommentar till denna film, men jag kan inte låta bli att skriva en recension.
Filmen utspelar sig i ett totalitärt Storbritannien år 2027. Mänskligheten står infö... Läs mer »
Children of Men är rent visuellt ingen fröjd för ögat. Dystra färger och miljöer som präglar den deprimerande stämningen i filmen för att ge oss den riktiga känslan av olyckliga människor s... Läs mer »
Om tjugo år befinner sig världen på gränsen till sammanbrott. Av okänd anledning har inga barn fötts på 18 år och människor har tappat hoppet om framtiden. Storbritannien har förvandlats til... Läs mer »
En film med osannolik och blodig innehåll. Svag regi, dålig manus orsakar betyget två av mig. Duktiga skådespelare är trevligt att kolla men filmen var inte bra.
Här är “gritty” bara förnamnet. Sällan har vi väl sett en sådan dystopisk och realistisk framtidsskildring? Till synes en produkt av den oro för framväxten av en protofascistisk repressiv säkerhetsstat som fanns åren efter 9/11 är den idag kanske inte lika brännande aktuell men är ändå en kulturell produkt som pekar ut en möjlig framtid för 2030-talet. Utöver det är det en spännande och gripande film i sig, med idel bra skådespelarinsatser och explosiva moment (det är inte en regelrätt actionfilm utan mer ett drama med våldsinslag, på många sätt en genreövergripande film) som är lika nerviga andra gången man ser dem som första.
Clive Owen är ingen favorit, men denna film gillar jag skarpt. Hade inte början varit så sömnig så hade det lätt varit en femma.
Nästan två timmar där det inte händer något för att förmedla budskapet "det är fel att göra motstånd" alternativt "man ska vara snäll mot barn".
Ok film, men karaktärerna inte särskilt bra spelade, känns inte riktigt som de är med på riktigt. Michail Caine är bra. Inte tillräckligt med känsla och om man är ute efter spänning och det oförutsedda är detta inget jag kan rekommendera.
Temat är än mer aktuellt i dag.
Välgjord men propagandistisk och övertydlig. Inte mycket nytt egentligen.
En framtidsvision som skulle kunna vara både intressant och spännande. Manuset är fantasirikt och fyndigt men. Men ett rörigt regiarbete gör det hela kaotiskt och frågetecknen staplas på varann. Förmodligen skulle man få en bättre upplevelse genom att läsa boken, har dock inte gjort detta och kommer heller inte att göra så.
Precis min typ av Sci-fi. Totalt mörkt och dystert med få ljusglimtar. Rått och våldsamt, mm detta var mumma, denna gick in på bara kroppen. (13+/15)