Chocolat

En ung fransyska återvänder till Kamerun, där hon växte upp under kolonialtiden.

Originaltitel Chocolat
Regissör Claire Denis
Genre 80-tal, Drama
Skådespelare Isaach De Bankolé, Giulia Boschi, François Cluzet, Jean-Claude Adelin, Laurent Arnal

Tonti
2020-03-23
Mer straight än regissörens senare filmer, men en väldigt stark debut.
JimCarrey
2013-04-09
En film som bränns. 25 år senare är blockbuster-filmerna som behandlar samma teman fortfarande sekler efter Clarie Denis. 4+
Mikka
2011-11-16
Fina miljöer, men filmen är ganska innehållslös.
FarbrorKit
2010-08-21
Snygg, bra och uppmärksam film som blottlägger maktstrukturer, och det är ju alltid trevligt.
KimEkberg
2010-08-18
ja filminfon var verkligen lite för älskvärd, men filmen var väldigt bra. Claire Denis verkar faktiskt vara så bra som alla säger. En intressant film gjord på ett klassiskt vis och utan effektsökeri. Härligt att se.
origC-J
2010-05-04
En iofs ganska välgjord och välspelad film, men med en story som aldrig riktigt kommer nånvart. Största behållningen är nog den härliga afrojazzen i nutidsscenerna. Läs hellre "Gräset sjunger" av Doris Lessing.
yrkeschaufföre
2010-03-05
Nä, usch! vad var detta? Kunde inte känna med eller för någon.
kennert
2010-02-28
Seg och trist.Kopplingen mellan dåtid och nutid oklar.
sirkurt
2010-02-26
Riktigt trist historia som varken engagerar eller intresserar. Förstår inte heller riktigt vad filmens mening är. Platt och trist.
GeneralBussig
2009-04-13