Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Chocolat


Vianne öppnar en chokladbutik vid stadens torg - mitt emot kyrkan. Här säljer hon choklad av alla upptänkliga former och smaker. Ljus, krämig nougat, nattsvarta, mockadoftande praliner och luftigt, lätta chokladflarn är bara några av hennes delikatesser. Hon har en nästan övernaturlig förmåga att lista ut kundernas favoritkonfekt och allt fler hittar fram till hennes lilla butik. Men alla i staden uppskattar inte hennes smaksensationer. Den konservative borgmästaren är livrädd för allt som har med förändring att göra och gör allt för att mota Vianne ur staden.


Originaltitel Chocolat
Regissör Lasse Hallström
Manus Robert Nelson Jacobs
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Juliette Binoche, Peter Stormare, Johnny Depp, Lena Olin, Judi Dench, John Wood, Leslie Caron, Alfred Molina, Carrie-Anne Moss, Hugh O'Conor, Ron Cook, Michèle Gleizer, Elisabeth Commelin, Hélène Cardonam, Gaelan Connell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 17636
Filmnummer 1592

Recensioner

Skapad 2019-12-01 av Kiril
Under den tidiga våren 1959 dyker den unga kvinnan Vienne och hennes dotter upp i en liten fransk stad där alla invånare vet sin plats. Vienne öppnar en chokladbutik, där hon erbjuder choklad, tr...   Läs mer »

Skapad 2019-11-22 av m86
Lasse Hallström måste vara en av Sveriges mest framgångsrika regissörer. Att få jobba med storheter som Johnny Depp säger man ju inte nej till precis. Hallström gjorde ju under början av 90-ta...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av orCa
De som sett Amelie från montmartre, finner många liknande aspekter i denna franskengelska film. Den bygger så när som på samma ide, och glädje är temat på filmen. Juliette Binoche som spelar ...   Läs mer »

Kommentarer


annihilat0r
2015-04-30
"Chocolat" är en smågullig och sockersöt film av Lasse. Det märks verkligen när det är Lasse som regisserar, det måste man ge honom. Lasses helt egna stil genererar känslan av att karaktärer och atmosfär är inlindade i bomull. Allt är så tryggt, så puttenuttigt. Det värsta som skulle kunna hända är ungefär att Johnny Depp råkar få en vattenfläck på tröjan. Gillar man att ha den typen av trygghet säkrad är Lasses filmer verkligen guld.
Krille80
2014-10-31
Ska sägas direkt att jag inte är så förtjust i den här genren men en stillsam film som liksom flyter på. Inget uppseendeväckande eller banbrytande men heller ingen kalkon. 2+
LTT86
2014-08-20
Den filmen var inte dålig, bara tråkig och helt inte min smak.
Dutch
2014-03-10
Gudars skymning vad tråkkig.
spielmitmir
2013-12-28
Mysig film! Tycker dock att den är lite överskattad. Hallström har gjort bättre filmer än denna om ni frågar mig, men visst är den bra!
lillmånstret
2013-01-09
hoppas att alla som ligger bakom filmen kunde dö bara
karlmats
2012-12-25
Ganska skön stämning i denna historia om hur moralens väktare får ett litet välbehövligt uppvaknande. Casten sköter sig bra och det är som vanligt lite speciellt roligt att se Alfred Molina smyga runt och vara en jävel. Choklad som tema är ju inte så tokigt för de mentala smaklökarna heller. Räcker upp till en 3a.
MMeedendorp
2012-12-06
Behöver jag säga mer än att Johnny Depp är dösnygg i denna?
hangthedj
2012-07-19
Min absoluta favoritfilm. Fransk by, Lasse Hallström, choklad, Johnny Depp, flodmänniskor.. det kan inte bli bättre.
allexx
2012-01-22
Sug från början till slut. Men helvete vad Johnny Depp är snygg
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »