Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
1.9
av 5

Christopher Columbus - äventyraren


Columbus är besatt av iden att finna en ny väg till Indien. När det portugisiska hovet vägrar att finansiera äventyret, vänder sig Columbus till Spanien. De är visserligen intresserade men har fullt upp med att kriga mot morerna. Detta är en tid då inkvistionen härjar som bäst. Kyrkans män känner sig hotade av Columbus okonventionella idéer och försöker få honom stämplad som kättare. Efter fem år av frustration och förtvivlan börjar Columbus att förlorar hoppet. Men just som det ser som mörkast ut besegrar Spanien morerna och Columbus får sina pengar. Ett av världshistoriens största äventyr har börjat.


Originaltitel Christopher Columbus: The Discovery
Regissör John Glen
Manus Cary Bates, Mario Puzo, John Briley
Genre Äventyr, 90-tal
Skådespelare Marlon Brando, Rachel Ward, Tom Selleck, Georges Corraface, Robert Davi, Catherine Zeta-Jones, Oliver Cotton, Benicio Del Toro, Mathieu Carrière, Manuel de Blas, Glyn Grain, Peter Guinness, Nigel Terry, Steven Hartley, Chris Hunter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 132
Filmnummer 4847

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Tauriel
2010-09-17
Oj, vilken tråkig film! Otroligt långsam från början till slut, och handlingen är hoppig och konstig. Känns som de klippt bort helt fel bitar :)
Fermis
2009-12-28
finns det ingen bra film med columbus?
StureStenhög
2009-10-30
Man kan ju undra vad som var poängen med den här filmen. Det historiska perspektivet verkar man inte vara överdrivet intresserade av, men man har inte heller gjort något storslaget actionäventyr av det hela. Inte ens som kul b-rulle funkar det. Det känns som att man har lyckats få Marlon Brando att ställa upp på att göra några scener och sen byggt filmen runt det. Man försöker sen få det att se ut som att han har huvudrollen så att nån kan tänkas få för sig att se eländet också. I själva verket är han väl inte ens topp tio sett till kameratid. Tom Selleck som den spanske kungen också, det är minst sagt underlig casting
Bomkia
2007-05-30
Ganska snarkig Columbous-rulle med en på tok för lång sjöresa och på tok för ointressant handling när de väl når fram. 2a.
Devilock
2003-09-14
BDSFGERDHRTSJ... Bajs film.