Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Ciderhusreglerna


Wilbur Larch är en känslomässigt hämmad läkare som driver ett barnhem i New England. Han blir en fadersgestalt för Homer Wells som han lär allt om läkarkonsten men ingenting om rätt och fel. Homer längtar efter det enda som Wilbur Larch inte kan ge honom - regler att leva efter.


Originaltitel The Cider House Rules
Regissör Lasse Hallström
Manus John Irving
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Tobey Maguire, Michael Caine, Charlize Theron, Paul Rudd, Jane Alexander, Kathy Baker, Paz de la Huerta, Delroy Lindo, Erykah Badu, K Todd Freeman, Kate Nelligan, J K Simmons, Kieran Culkin, Erik Per Sullivan, Skye McCole Bartusiak, Spencer Diamond
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 13597
Filmnummer 98

Recensioner

Skapad 2019-12-10 av paycheck
Wilbur Large är en läkare som driver ett barnhem i St Cloud's, Maine. Han blir som en far för Homer Wells som är född där. Wilbur har lärt Homer allt om läkarkonsten. Homer har aldrig varit un...   Läs mer »

Skapad 2019-11-08 av othis
I en tid där alla ropar högt kan en viskning vara det bästa sättet att få sin röst hörd. Lasse Hallströms Ciderhusreglerna är kanske inte viskningstyst, men skall man välja ett ord som karak...   Läs mer »

Skapad 2019-11-08 av Norea
Denna film är en dålig kopia av boken den är baserad på. Boken är fantastisk och jag har läst den många gånger. Men om jag tillåter mig själv att nu se filmen och boken som två skilda ting ...   Läs mer »

Kommentarer


okidoki
2020-12-16
Rörande och tänkvärd
Albion
2020-10-05
Omtitt efter 18 år. Det är alltjämt ett charmigt drama men som vimlar av moraliska dilemman. Och hur trivsamma Michael Caine, Tobey Maguire och Charlize Theron än må vara och hur deras charmerande stil försöker släta ut dessa moraliska dilemman ur fokus så känner jag lite av en besk eftersmak till egentligen alla 4a moralfrågorna som ställs på sin spets; mord, incest, abort och otrohet, ja till och med bedrägeri kring läkarlegitimation för den delen. Betyget blir en sänkning till en svag 4;a denna gång, dvs 4-
Rai
2017-12-18
Lite, seg, och kanske en aningen överskattad, men trots det riktigt bra film...
RustyFilm
2016-12-13
Ett John Irwing drama regisserat av vår store Lasse Hellström. Det måste väl bli bra och det blir det. Här behandlas incest, aborter, övergivna barn, rasism och kärlek. Och det görs på ett fint, varmt och välputsat sätt (på Lasse H sätt k. m. v. s.). Mycket snyggt. Bra, vackert och mycket gripande.

2016-09-21
En riktig bra film selv om det ikke er noe man ikke sett tidligere.
Stygga-Vargen
2016-07-20
Allmänt tråkig och intetsägande film. Skådespelarna gör bra ifrån sig men det är väl också allt.
Qhunden
2016-05-03
Välgjord snyftare, men en lite väl präktig sådan. Vrider på alla kranar som går att vrida på, men överraskar aldrig, vilket gör den ganska trist. Har svårt för överdrivet timida karaktärer och under den här mattan av sentimentala stråkar blir det ännu värre.
Yoki
2015-11-01
Överskattad enligt mitt tycke. Ganska långsam historia som i slutändan inte leder fram till så mycket alls.
LadyFlanders
2015-09-11
Inte dålig eller illa spelad, men övertydligt inlägg i amerikansk abortdebatt.
andmoreagain
2015-08-21
Börjar för jävla uselt med den typiskt hallströmska smetigheten men jag får väl erkänna att den blir bättre när det svärtar till längre fram. Dock ingen höjdarfilm men bättre än Chocolat och Sjöfartsnytt.
Visa äldre kommentarer »