Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Berättelsen om Askungen


Ella lever ett stilla liv med sin mor och far. Allting förändras dock efter mammans tragiska död då hennes pappa gifter om sig med Lady Tremaine, vars två döttrar också flyttar in. När även Ellas far dör visar styvmodern sitt rätta jag då hon sätter sina egna döttrar före allt annat. Ella får bara göra sysslor och kan närmast liknas vid ett hembiträde. I all hennes misär tänds dock ett hopp när hon möter en charmig främling i skogen och en stor bal ämnad för alla ogifta flickor annonseras ut.


Originaltitel Cinderella
Regissör Kenneth Branagh
Manus Chris Weitz
Genre Drama, Familjefilm, Romantik, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Lily James, Cate Blanchett, Sophie McShera, Holliday Grainger, Richard Madden, Derek Jacobi, Nonso Anozie, Stellan Skarsgård, Helena Bonham Carter, Ben Chaplin, Hayley Atwell, Eloise Webb, Rob Brydon, Jana Perez, Alex Macqueen, Tom Edden, Gareth Mason
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1042
Filmnummer 110246

Recensioner

Skapad 2019-11-01 av JonatanW
En ond styvmoder, en sko gjord av glass och en stilig prins. Få berättelser är så ikoniska som den om Askungen. Det är en saga som inspirerat böcker, musik och så klart filmer. Med så många o...   Läs mer »

Kommentarer


darkmist82
2023-11-09
En mycket vacker modern tolkning av Askungen, med bra skådespelare, vacker musik och den klassiska handlingen som vi redan känner till. Kenneth Branagh försöker att ge filmen en liten annorlunda touch för att filmen inte ska kännas som en ren kopia av den klassiska filmen från 1950. Men ändå tycker jag filmen inte bjuder på så mycket så att den känns speciellt unikt. Har man sett originalfilmen så kan man nöja sig med den. Disney har skapat nya tolkningar som fungerar bättre, men ändå en sevärd och vacker film om mod och drömmar.
BjörnBandhund
2022-01-05
Helt okej nyinspelning. Verkar utspela sig lite senare än den tecknade varianten. 3-/5.
Rai
2019-02-17
Haha, när kommer nästa film om Askungen? URK!!!
yrkeschaufföre
2019-01-20
Jaha, jag kände igen den för att jag sett den, tänkte att det var själva historien som var bekant. Jag borde kanske sänka betyget när den inte sätter större spår men jag gillar verkligen Lilly James så trean står kvar.
yrkeschaufföre
2018-03-11
Åååhh va' söt Cinderella är men det är ju exakt historien som man redan kan så en trea räcker gott. Jag gillade åxå HBC som Fairy Godmother.
Portugallien
2017-08-14
2+
Krille80
2017-07-31
Jag är väldigt svag för de klassiska sagorna och är överförtjust varje gång Disney gör live-action-filmer av dem. Speciellt ser jag fram emot att ta mig an deras senaste skapelsen "Skönheten och odjuret" men vad är då bättre som uppvärmning än "Cinderella(Askungen)". Rent visuellt så är denna senaste version av Cinderella precis så snygg som man hade hoppats på. Scenografi, kostym och specialeffekter underhåller till fullo. Lily James är precis så bedårande och ung skönhet som Askungen ska vara och Cate Blanchett ger tyngd till filmen genom sin rolltolkning av elak styvmodern. Den rolltolkning som dock gjorde mig gladast var Helena Bonham-Carter som "Den goda fen". Då ska man dock veta att jag älskar Bonham-Carter i allt. Någon annan som också alltid är sevärd är ju vår egen Stellan Skarsgård så förtjänar ett omnämnande. Så i allt är detta en bra filmskapelse även om den kanske inte ger oss något extra sett till berättelsen om Cinderella. 3+
badpanda1606
2016-12-31
Kinky repliker som avlöser varandra drar ned betyget. Dock fina scenografier och miljöer.
BrutusBeefcake
2016-10-11
Ja vad skall man säga? Snygg men ganska så tråkig. Tycker berättelsen är lite lam. (5+/15)
Bomkia
2016-09-28
Historien är ju välkänd, men denna flyter på i bra takt. Håll utkik efter roligt inhopp från Stellan Skarsgård i söt mustasch. 3a.
Visa äldre kommentarer »