Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Förbjuden kärlek


I den osynliga världen av iransk ungdomskultur, fylld med undergroundfester, sex och droger är här berättelsen om två livliga unga flickor - rika Atafeh och föräldralösa Shireen - där de upptäcker sin spirande sexualitet...


Originaltitel Circumstance
Alternativ titel Sharayet
Regissör Maryam Keshavarz
Manus Maryam Keshavarz
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Nikohl Boosheri, Sarah Kazemy, Reza Sixo Safai, Soheil Parsa, Nasrin Pakkho, Amir Barghashi, Fariborz Daftari, Sina Amedson, Keon Alexander, Amir Hossein Soleimani
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 349
Filmnummer 89858

Recensioner

Skapad 2021-04-13 av weng-weng
Vardag och politik i Iran. Le Tigre och annan västerländsk musik leder oss på rätt väg in i denna ”komma ut och tvingas tillbaka in”-berättelse. Atafeh (Nikol Boosheri) och Shireen (Sarah...   Läs mer »

Kommentarer


Gigi1943
2014-06-15
Fint filmat, vackra flickor men hemska förhållanden under mullornas styre, vet dom inte att vi lever nu coh inte på stenåldern ... suck!

2012-09-19
Trots ämnet en tråkig film som inte alls fångar mig som tittare. 3 av 10.
Ponsbach
2012-08-14
Min andra Iranska film på kort tid (om den är Iransk). Alla iranska filmer jag sett har huvudrollerna personal anställda i hemma, det måste innebära att det är överklassen historier som berättas. Hur som helst är filmen ett laddat och vackert drama om förbjuden kärlek på 2000-talet.
Ola_Schubert
2012-08-04
Budskap, skådespeleri och filmisk ok. Det som sticker ut är tjejernas utstrålning och sensualiteten. Iof är tempot något lågt men ändå högre än andra iranska filmer som jag sett. Det som talar emot filmen är dock att den är tämligen förutsägbar. Dock är flat-film alltid flat-film, så det får bli en svag fyra i betyg.
Taliah
2012-07-12
Osammanhängande handling och tunn story. Tar upp intressanta teman som borde fått komma fram mycket mer.
Varga
2012-04-19
Viktig budskap och bra skådespel! Vacker och tragisk...
Zipper
2012-01-20
Riktigt intressant ungdoms- och samhällsskildring. Storyn är inte så bra som jag kanske hoppats, men filmen är sevärd på grund av att miljön är något man så sällan ser på film.
Dobegirl
2012-01-19
Önskar jag kunde ge filmen ett bättre betyg men för mig var den rätt seeeg. Den hade en bra story och hade kunnat bli så mkt bättre....
darlo
2012-01-08
gillar alla filmer som handlar om lesbiska 8) mvh lättköpt flata
Robkiller
2011-12-17
Amerikansk/iransk film om de sociala problemen för ungdomar i deras samhälle. Osammanhängande trams, även om den kanske försöker visa någonting viktigt om samhället deras så misslyckas det totalt. Regi, klippning och ljud är bland det sämsta jag sett; tempot är även väldigt lågt. Skådespelarna är väl halvskapliga men inte direkt bra och de flesta har en dialekt som gör det uppenbart att de inte hör hemma i den här miljön. Handlingen har väl en röd tråd även om den är liten, men det fylls ut med mycket scener som känns helt irrelevanta och filmen missar grunden i problemet som den här försöker behandla totalt.
Visa äldre kommentarer »