Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2
av 5

Civil Brand


Osentimentalt drama om ett kvinnofängelse där fångarna tvingas till slavarbete och utnyttjas av manliga vakter. Filmen skildrar naket desperationen och maktlösheten, men också vänskapen, hos kvinnorna som möts i det hårda fängelseklimatet. 70-talsestetik och ett soundtrack med blues, funk och hiphop samsas med skarp kritik mot en vinststyrd kriminalvård.


Originaltitel Civil Brand
Regissör Neema Barnette
Manus Preston A Whitmore II, Joyce Renee Lewis
Genre Kriminalare, Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Mos Def, Lark Voorhies, Clifton Powell, Monica Calhoun, Da Brat, N'Bushe Wright, MC Lyte, Tichina Arnold, LisaRaye McCoy
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25
Filmnummer 16409

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2009-02-20
Politiskt korrekt kvinnofängelsedrama med någon sorts pinsam hood-känsla. Skitkassa skådisar, dåligt manus – och något duschrum får man inte ens höra talas om. (5-/15)
1stman
2008-06-05
Helt OK, men vad hände på slutet? Crazy helt enkelt.
Creap
2004-04-07
bra grundstory som slutade i pannkaka på grund av följande: OTROLIGT dålig berättare och dåligt skådespel av ett par andra skådisar också, dåliga ljudeffekter (så att man stör sig. jag är ingen ljudfetishist i vanliga fall). man fick heller inte direkt någon sympati för fångarna, man fick se dem i fem minuter och sen blev dom våldtagna och misshandlade.. och den var lite väl övertydlig i sitt budskap.