2.3

Clash of the Titans

Den yttersta kampen om makt ställer män mot kungar, och kungar mot gudar i Clash of the titans, men kampen mellan gudarna kan förstöra hela världen. Perseus, född av en gud men uppfostrad av människan, känner sig hjälplös i sin kamp för att rädda sin familj från Hades, den hämndlystna guden från underjorden. Med inget kvar att förlora anmäler sig Perseus som frivillig att leda ett farligt uppdrag för att förgöra Hades innan han kan ta kraft från Zeus och släppa fram helvetet på jorden. Han leder ett modigt gäng krigare mot en riskabel resa djupt in i den förbjudna världen. De slåss mot oheliga demoner och förskräckliga vildar, men Perseus kan bara vinna om han accepterar sin kraft som gud, utmanar sin bakgrund och skapar sitt eget öde.

Originaltitel Clash of the Titans
Regissör Louis Leterrier
Manus Phil Hay, Matt Manfredi, Travis Beacham
Genre Drama, Action, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Jason Flemyng, Gemma Arterton, Alexa Davalos, Mads Mikkelsen, Luke Evans, Izabella Miko, Liam Cunningham, Hans Matheson, Ian Whyte, Vincent Regan, Polly Walker, Nicholas Hoult, Danny Huston, Pete Postlethwaite

Skapad 2019-12-22 av Sarlac
Utan sin vetskap är Perseus en halvgud, hans far är nämligen Zeus. Han blir omhändertagen av en fiskarfamilj och blir som en utav dem, men lyckan varar inte länge då Hades en dag dödar familjen...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av frienatic
Clash of the Titans är varken trogen originalfilmen från 1981 eller de grekiska myter den hämtar sina historier från. Något som hade kunnat förlåtas om filmen hade haft några egna idéer och i...   Läs mer »

2018-02-09
usel!!!
2017-12-30
Jag brukar i regel gilla såna här filmer men just denna är riktigt usel.
gjoob
2016-09-23
Vackra scenerier, häftiga kameraåkningar, mäktiga monster (med Kraken som absoluta höjdpunkt), sparsmakad regi och karaktärsutveckling, fullpackad med fightingscener: man får det man kan förvänta sig. Bra underhållning.
Rele
2016-09-18
En påkostad och spännande annorlunda film. Flera duktiga skådespelare. Jag ger en trea.
cannibalrice
2016-03-05
Hurrhurrdurrr...
Dutch
2015-06-16
Detta är ren och skär underhållning. Är man ute efter djup så är detta ingen film för dig.
2015-01-18
Jag hade undvikit denna film i det längsta då jag hade hört och läst mest negativa saker om den. Av någon anledning fann jag mig i rätt stämning för att se en film som detta vilket också gjorde att jag kunde uppskatta filmen mer än jag kanske borde. Jag gillar historier med den grekiska mytologin och det är detta tillsammans med effekterna som är mest glädjande. Skådespelarinsatserna känns sådär. Filmen fungerade för stunden för mig och tilld en grad att jag är nyfiken på uppföljaren. 2+
Brouhaha
2015-01-17
Om folk kunde sluta låtsas som att Fiennes på något sätt var bra i den här filmen så skulle det vara jättebra. Men filmen är faktiskt inte särskilt dålig. Eller, dålig är den ju, men den är också väldigt flösig. Tillräckligt flösig för en trea.
WillyV
2014-08-05
Jag tänker inte såga detta. Underhållande, påkostat och fultsnyggt kitschigt. Som en snäppet bättre Mumien eller en något sämre Indiana Jones i äventyrs/actionkänsla. Glimten i ögat och Ralph Fiennes är ju alltid en fröjd som skurk. Gillade även Sam W, som är som klippt och skuren som sammanbiten hjälte även här. Svag trea.
origC-J
2014-04-16
Sicket dravel. Originalet är ganska töntigt också, men där förlitade man sig iallafall i viss mån på den ursprungliga grekiska myten. Här är handling och annat oviktigt (med logiska glapp) mest bromsklossar i vägen för tidsenligt långa och "häpnadsväckande" actionsekvenser. Rollbesättningen är likaledes besvikande: träbocken Sam Worthington gör ingen glad, Neeson har sedan länge övergivit sina (begränsade) insatser i bra filmer, men jag hoppas Ralph Fiennes fick bra betalt.