Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Class of 1999


1998 är skolgården förvandlad till ett slagfält. 1999 hittar man en lösning på problemet. Lärarna är hälften människor, hälften maskiner och vet hur man dödar de som inte gör läxan.


Originaltitel Class of 1999
Alternativ titel Class of 99
Regissör Mark L Lester
Manus Mark L Lester, Bradley Gregg, C Courtney Joyner, John Skipp
Genre Action, Skräck, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Malcolm McDowell, Pam Grier, Stacy Keach, John P Ryan, Traci Lind, Patrick Kilpatrick, Bradley Gregg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 302
Filmnummer 7851

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av kanemura
Malcolm McDowell är rektor på en ruskig skola i Seattle där folk i kvarteret bär vapen öppet och gängkrig utbryter på öppen gata med jämna mellanrum. Han får nog och går med i ett experimen...   Läs mer »

Kommentarer


GrandMaster_E
2022-09-30
Lövtunnt men kul scener och skådisar som bär upp dem.
Visse93
2022-07-30
Det är ett bra skådespel och bra scener i filmen men det är inte någon särskilt speciell handling i filmen.
karlmats
2020-10-29
Mark L Lester, det är ju ett namn alla borde känna till efter de fantastiska rullarna Commando och Showdown in Little Tokyo. Helt ofattbart att jag låtit honom stå kvar på 4,0 i snittbetyg så länge utan att kolla in fler av hans verk. Lågbudget dumaction är ju inte en genre som skrämmer honom, men här tycker jag inte utfallet blir speciellt bra. Inte för att man inte försöker; McDowell, Grier och Keach är ordentliga skådisar och det finns mycket i filmen, både visuellt och dialogmässigt som gör att jag ändå ser att man kan falla för det här. Men man måste ju också ställa sig frågan om de här ungdomsgängen (vilket är otroligt töntigt i sig), hur fan ser de ut? De flesta klär sig ju som pensionerade raggare från Skövde och jag saknar helt nån form av mening med allt detta förutom att Lester vill iscensätta pangpang-scener mellan lärare och elever. Men såsom den här jävla skolan ser ut kan man ju inte klandra de vuxna för att vilja styra upp heller. Frågan är dock varför de här ungdomarna ens går till skolan? Och varför tar de med en massa vapen när de vet att de blir av med dem vid ingången? Cyborglärarna är nog andrasorteringen ändå, var tanken att man skulle skicka ut de där i krig? Nej, det finns kanske lite att gilla här, men det är inte tillräckligt mycket och det kan inte bli annat än en 2a. Men nog måste man se mer av herr Lester ändå, han har ju sina ambitioner vilket bådar gott.
Robkiller
2020-04-17
Mer disciplin i skolan vore väl inte helt fel. Men känns som om mordgalna androider inte är lösningen direkt. Underhållande men aldrig mer än så.
amam
2018-07-24
Retronostalgin är väl egentligen den största styrkan i filmen. Annars innehåller den också mycket som skriker kultfilm, som onda robotlärare, 80-talsgäng i töntiga kostymer, bajsnödiga repliker och ett ganska puckat manus. Stark tvåa.
Megalon
2017-07-06
Riktigt underhållande!
kanemura
2016-03-12
Mycket underhållande och allt med lärarna var jättefräckt. Ganska rå också. Stark trea!
Xtro
2015-06-26
Förvånansvärt läcker och underhållande. Toppskiktet bland terminator-ripoffs.
RobinsTaste
2013-07-02
En huvudroll som ser ut som att han skiter på sig varje gång han säger nått badass, robotlärare som spankar elever så blodet sprutar ur näsan, en skön post-apokalyptisk stämning. Allt detta kompenserar den ifrågasättbara storyn. Cyberpunk som detta vill jag bara se mer av! Släng ut den på DVD NU!!!!
Kriffot
2012-08-26
Tuffa gäng , tuffa robotar. Vad är proplemet?
Visa äldre kommentarer »