bokföringsprogram enskild firma
2.3

Cliffhanger - svindlande avgrund

Ett gäng räddningsarbetare ger sig ut bland Klippiga Bergens svindlande höjder för att rädda några överlevande från en flygkrasch. Vad de inte vet är att de överlevande är ett gäng kallblodiga terrorister som inte tänker lämna planets värdefulla last - 100 miljoner stulna dollar…

Starkbröl
2025-07-20
Man kacklar av skratt många gånger. Speciellt i början. Svindum film som inte försöker vara så mycket annat. Okej popcornflick ändå.
Dream
2024-09-29
Börjar bra och lite läskigt när Stallone tappar kvinnan och hon dör, men sen blir det en standard action och ett ologiskt märkligt Helikopter action slut med John Litghow som för övrigt har den bästa rollen, men det här var roligare för 20 år sedan. I för sig problemet för min del är att efter storslagna grejer som Rambo och Rocky med Stallone så hade han kunnat bli en riktig bra minnesvärd skådis, men istället blev han en vanlig action stjärna som valde pengar framför riktiga filmer och det är lite trist. Denna film kunde Dolph Lundgren eller Van Damme gjort istället.
sodomiten
2024-03-09
Det här kan faktiskt vara Stallones sämsta film och då är det bra skådespelare med i detta påkostade spektakel uppe i bergen. Men handlingen är helt hjärndöd och det är bara massa osmakligt nöjesvåld hela filmen igenom. Fast soundtracket av Trevor Jones är bra.
PeterTheW
2023-07-27
Förbaskat underhållande, även om den är urbota dum och innehåller logiska luckor större än bergen som bestigs.
Andreas_
2022-02-15
Väldigt bra gammal actionklassiker med Stallone, man kan väl kalla detta för en "die hard on a moutain" kanske och med all rätt, hårda och elaka skurkar kraschlandar i snöiga berg och bergsklättraren och räddningsarbetaren Stallone får bege sig upp för att utforska och hamnar mitt i smeten med ett gäng skurkar som vill hitta sina pengar i tre väskor och få hjälp från berget. Detta kanske var Stallones sista riktigt bra actionfilm på tidigt 90 tal, visst har han gjort en del stabila actionrullar efter men detta var nog höjdpunkten och det är väldigt bra och spännande från början till slut och riktigt välfilmat av gamle finnen Renny Harlin som gjorde succé med Die Hard 2 innan han fortsatte till denna och hade världen för sina fötter, så fick han för sig att göra ett riktigt dyrt piratäventyr och hela karriären gick åt pipsvängen, vilket är synd, för han är en duktig actionregissör när han får rätt producent i ryggen, nuförtiden radar han väl upp B film efter B film. Jag rekommenderar verkligen denna om man är sugen på Stallone när han var som bäst eller bara sugen på en bra actionrulle då dom var som bäst...90 talet, bra skådisar även i bi-roller, framförallt John Lithgow som skurk och Michael Rooker som nära vän till Stallones karaktär, kommer ihåg att detta var en biofilm när den kom utan tvekan, då det blev så mycket mer spännande med allt bergsklättrande men fungerar ändå hemma på en stor tv och bra ljud, inte riktigt lika spännande när man vet hur det ska sluta heller men håller förvånansvärt bra 29 år efter premiären och betyget blir en svag 4:a idag.
Raimo_1985
2021-01-26
Den var bättre andra gången :) Det viktigaste med sådana här actionfilmer är att de är underhållande, och det är denna precis hela tiden. Sylvester gör det bra.
2017-12-23
Usel!!! Seg, näpp gillade inte den här filmen, men var ju typ 100 år sedan jag såg den, men skulle nog ha samma uppfattning idag...
RustyFilm
2017-11-09
Här vare 0% realism. Men sätter man hjärnan på ”standby” får man ju ändå se några härliga action bilder från 90-talet och spänning finns hela tiden.
Tatty
2017-01-17
Ganska bra och spännande film med Sylvester Stallone som spelar bra i filmen.
karlmats
2016-10-23
En ordentlig 90-talsrökare. Även om inte logiken alltid hänger ihop kan jag inte undgå att bli imponerad över de maffiga vyerna, Stallones sanslösa klättringsegenskaper, karln är fan ute i minusgrader utan jacka och klättrar utan rep och utrustning, Lithgows galenskaper och det klassiskt 90-talsaktiga ögongodiset som dessa rackarrökare alltid bjuder på. Renny Harlin är lite av en rikemans Michael Bay blandat med en gnutta Rolle Emmerich och säga vad man vill om Hollywood, men när det är så här pass underhållande får de gärna sänka min IQ-kvot med 10-15 punkter. En film man kommer ihåg från början av 90-talet, det finns ju ett gäng självutnämnda klassiker och även om inte alla är kvalitetsmässigt värda epitetet så blir de minnesvärda av en anledning, öppningsscenen är fortfarande enormt spännande. Koppla av hjärnan och njut helt enkelt. Det blir en 3a.