Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Cloud Atlas


I sex historier tas vi med från en omvälvande och ödesdiger seglats över Söderhavet, via ett mordmysterium i 1970-talets San Fransisco, till framtida Neo Seoul i Korea där mänskliga kloner hålls som slavar, ända till tiden efter den stora katastrofen.
Baserad på romanen "Cloud Atlas" av David Mitchell från år 2004.


Originaltitel Cloud Atlas
Alternativ titel Der Wolkenatlas
Regissör Lilly Wachowski, Lana Wachowski, Tom Tykwer
Manus Lilly Wachowski, Tom Tykwer, Lana Wachowski
Genre Drama, Äventyr, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Bae Du-na, Ben Whishaw, Keith David, James D'Arcy, Zhou Xun, David Gyasi, Susan Sarandon, Hugh Grant, Götz Otto, Zhu Zhu, Ralph Riach, Martin Wuttke, Brody Nicholas Lee, Robert Fyfe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4516
Filmnummer 98929

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Taliah
Cloud Atlas (baserad på romanen av David Mitchell med samma namn) är ett samarbete mellan de amerikanska Wachowskisyskonen (Matrix-trilogin) och den tyska regissören Tom Tykwer (Spring Lola). Sex p...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av Jules4893
Cloud Atlas börjar väldigt svagt och jag får verkligen anstränga mig för att förstå vad berättelserna har att göra med varandra eller finna intresse i någon av dom. Den första historien med...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av lyssander
Greppet att bygga en film (eller en roman för den delen) på flera till synes oberoende berättelser som genom möten och korsreferenser sammanflätas mer eller mindre är inget nytt. I litteraturen ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av AugustDellert
Cloud Atlas är skapad av Andy och Lana Wachowski (The Matrix, V for Vendetta) och Tom Tykwer (Spring Lola!). Den är baserad på David Mitchells bästsäljare roman och innehåller sex historier som ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av TimBuckley
Det var mycket länge sedan som jag såg något så osammanhängande och ansträngt som filmen ”Cloud Atlas”. Sex historier med Tom Hanks i olika lösnäsor och Hugh Grant i olika mindre lyckade smi...   Läs mer »

Kommentarer


Murvel48
2021-11-29
Ett mästerverk! Varje story kunde blivit en egen långfilm.
Starkbröl
2021-09-18
Intressant, bör antagligen ses om. Mycket ovanligt grepp som fungerar förvånansvärt bra.
amam
2021-07-22
Sjukt distraherande med att samma skådisar spelar olika etnicitheter, kan inte påstå att det fungerar speciellt bra. Annars var det en välspelad film vars ambitioner är större än regissörernas kapacitet.
xpndr
2020-10-11
Majestätisk!
dudson
2019-08-19
Ledsnade rätt snabbt tyvär, för spretig...
bnw
2018-09-17
4+. Jag väntade mig nåt knepigt, inte säker på vad. Jag har varit astaggad på att se vad systrarna Wachowski (tillsammans med ingen mindre än Tom Tykwer of Lola Rennt fame!) skulle hitta på efter Matrix, men har på nåt sätt hållit mig ifrån att se den här, förrän nu när den gick på TV. Har nog fått för mig att det ska vara lite för svår. Så himla svår är den nu inte, det tar bara ett tag i att komma in i hur den fungerar. Och som filmexperiment är den otroligt fascinerande. Jag är inte säker på om historierna hörde ihop mer än jag uppfattade, behöver nog se om den för det. En aningens aning störande att de kör tillbakablickar inom historierna när det redan på sätt och vis bygger på olika tillbakablickar på ett högre plan. Väldigt befriande att de då och då sminkar om (generellt bra sminkjobb!) folk till andra kön och hudfärger, och klart intressant att de inte verkar ha fått någon kritik för det (vad jag sett, iaf). Kanske hjälper det att det är transpersoner som gjort filmen. Egentligen är det bara två eller tre av historierna som är riktigt bra och engagerande i sig själva, men helheten här är definitivt större än delarna. Jag funderade på om den kanske var uppe på betyg 5 framemot slutet, men bestämde att den känns en aning för lång för det. Stark fyra. Jag älskar hur dalborna pratar!
Shadowblade666
2018-08-30
Mästerverk!
Manko
2018-03-22
Lite småkul. Men hade nog gjort sig bättre som en serie. Allt är så hastigt upphackat att man inte får chans att riktigt uppskatta någon av karaktärerna eller deras öden.
wiberga
2018-03-16
Mästerverk.
lave
2017-06-09
Jag förstår inte hur man inte kan förstå den här filmen. Det är ett antal olika berättelser som berättas samtidigt. Det har gjorts förr. Enda som gör att det kan vara svårt att hänga med är klippningen och formen - och det är knappast ett tecken på kvalitét. Berättelserna är det inget speciellt med, en del lite mer intressanta än andra, överlag rätt enkla historier. Skulle jag enbart se till det kvasifilosofiska new age-tramset till ”budskap” skulle det inte ens på tå nå upp till pekoralens lågvattenmärke. Men delar av berättelserna är som sagt milt underhållande, framförallt farsen på ålderdomshemmet, därav något generösare betyg. Musiken är också i mitt tycke väldigt fin.
Visa äldre kommentarer »