Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Cloverfield


En grupp vänner och bekanta har samlats i en lägenhet vid Central Park för en avskedsfest åt Rob innan han beger sig till Japan för sitt nya jobb. Robs bästa vän, Hud, har i uppdrag att dokumentera festen och filmar glatt de olika gästernas avskedshälsningar. Festligheterna avbryts dock hastigt av ett fruktansvärt monster som invaderar Manhattan och vi får följa utvecklingen genom Huds kamera.


Originaltitel Cloverfield
Regissör Matt Reeves
Manus Drew Goddard
Genre Action, Thriller, Skräck, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Michael Stahl-David, T J Miller, Jessica Lucas, Lizzy Caplan, Mike Vogel, Odette Annable, Margot Farley, Brian Klugman, Kelvin Yu, Liza Lapira, Lili Mirojnick, Ben Feldman, Theo Rossi, Chris Mulkey, Billy Brown (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10691
Filmnummer 57148

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av PortZebie
Ett stort monster härjar i New York. Det låter ganska bekant, eller hur? Vi har sett alla från King Kong till T-Rexen i Jurassic Park: The Lost World till marshmallow-gubben i Ghostbusters gå lös...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av connya
Ett endaste namn kan göra mycket för en film. Fråga hundra personer med \"hyfsad\" koll på film vem som regisserade \"A Nightmare Before Christmas\" och ett antal människor kommer svara Tim Burto...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2022-01-20
Jag bara avskyr sådana här filmer. URK!!!
QuiNonStultus
2020-12-04
Jag gillar verkligen inte denna. Tar allt som e charmigt i t ex Blair Witch Project, tar bort det, och ersätter med rätt överdriven amerikana och trista effekter. Snudd på 1a.
Dele
2020-08-18
Kul att se en skräckfilm som tar lite andra vägar och ror i land med det. Visst skiner det övertydligt planerade igenom ibland men jag är både underhållen, engagerad och, faktiskt, lite överraskad. Stark betygstrea.
martineden
2019-12-30
Ett tilltalande och realistiskt sätt att berätta en kaijuhistoria! Själva formeln är den traditionella BEAST FROM 20 000 FATHOMS och GODZILLA, men genom att berätta den från marknivå och estetiskt använda förvirring och oklarhet om läget är det ett nytt sätt att berätta en gammal berättelse. Visst, det blir påfrestande med skakig handkamera efter ett tag, men det är likväl oerhört välgjort och överraskande innovativt, i alla fall i förhållande till kaijugenren. Bra!!! 3+/4-
gjoob
2018-03-11
Jag hatar verkligen found footage. Denna har dessutom uteslutande osympatiska karaktärer. Men festliga monster och en story som skulle kunna bli riktigt bra. Ett potentiellt superkul innehåll i en urtråkig förpackning.
Jamesa
2018-03-03
Första delen av filmen är bara vanligt amerikanskt trams, sedan följer resten av filmen med ett rantande med kameran. Trista karaktärer som man bara hoppas ska dö. Och som vanligt gillar jag inte handy-cam. Jag är snäll och ger monstret en 2:a.

2017-09-21
Iden er lysende og stemningen perfekt. Men senker fra 5 til 4 nå p g a de irriterende amerikanske karakterene.
Urfbert
2017-04-23
Jag som är förtjust i Lovecrafts sätt att skriva, att folk inte alltid förstår storheten i det som händer, blev mycket förtjust i den här filmen som spelar på dessa teman. Vissa stör sig på att man inte får se helt och att man inte förstår varför det som händer händer. Jag njuter av det.
Engravadlax
2017-03-09
Kanske tredje eller fjärde gången jag försöker se den här. Väntar bara på att de astråkiga karaktärerna ska dö.
Murvel48
2017-03-03
Jag är ingen vän av found fotage i normala fall men det här är en av de bästa och mest suggestiva filmer jag sett. Och jag har sett den ganska många gånger. Otroligt bra filmat och det känns aldrig långsökt, som i många andra filmer med handkamera.
Visa äldre kommentarer »