Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Clueless


Det är inte lätt att vara den populärate och glamorösaste tjejen på Beverly Hills High. Särskilt inte med avundsjuka intrigmakare, efterhängsna töntar och lärare som flippar ur när man lämnar in hemläxan för sent! Men på något sätt lyckas 15-åriga Cher ändå hålla ordning på allt och har till och med tid för vissa fritidsprojekt, som att hitta en partner till en av sina lärare och att "göra om" en gammalmodig vännina. Men Chers ordentliga tillvaro sätts i gungning när två riktiga snyggingar plötsligt dyker upp: den nya killen i klassen, som är både sexig och elegant, och Chers mossiga men söta ex-styvbror. Och Cher får nu lov att inse att när det handlar om kärlek är hon helt enkelt...


Originaltitel Clueless
Regissör Amy Heckerling
Manus Amy Heckerling
Genre Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy, Paul Rudd, Donald Faison, Elisa Donovan, Breckin Meyer, Jeremy Sisto, Dan Hedaya, Wallace Shawn, Justin Walker, Twink Caplan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7801
Filmnummer 3629

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

Starkbröl
2018-07-19
Okomplicerad "blondinkomedi". Har sina stunder.
Stygga-Vargen
2018-07-15
Skit.
Zingostar
2018-01-13
En riktigt bra komedi. R Enav 90-talets bästa komedier enligt mig. Underhållande. Och även i dagens läge en härlig återblick på 90-tals mode.
deswhip
2017-08-05
Filmen är väl ok, pappan gjorde en bra skådespelarinsats tyckte jag. Mitt enda problem med filmen är att jag tyckte mig redan efter typ 10 min kunna förutsäga hela filmen... Och det visade sig att jag hade rätt på alla punkter!
päronanton
2017-04-12
Helt klart sevärd! En klassiker! Bra skådespel! Alicia Silverstone är en fantastiskt duktig och talang full skådespelerska Och så är hon också otroligt söt!
92axha10
2017-02-11
Jag vet att filmen gör narr av 90-talets materialfixerade ungdomar men kunde inte storyn vara bättre?
myslas
2016-09-20
Väldigt underhållande och roligt om överklassens tonåringar i USA. Silverstone är bra i huvudrollen men Brittany Murphy är briljant i en biroll.
Rehn108
2016-03-06
Lite småkul film, men utan någon riktig riktning och utan att vara så värst intressant. Ett par extra charmiga karaktärer och ett par minnesvärda citat.
AlbinWesley
2016-01-06
Nämen tusan måste ju sätta en fyra känner jag, ren underhållning med mycket eftertanke. Mycket postklassisk i sin självmedvetenhet och ironiserandet över sin samtid såväl som sin genre. Milstolpe och bland det bästa som gjorts på området.
Ful_fisk
2015-10-21
En av de bästa tonårsfilmer som gjorts och en satirisk studie över amerikanska överklass-tonåringar. Jävligt rolig, fräck och provocerande i sin vägran att låta de bortskämda slynglarna lära sig något. För övrigt Alicia Silverstones enda bra roll i karriären. "Tjejfilm" i kubik, fast ur en otroligt cynisk vinkel. Briljant, genialiskt.