3.4
3.4
Coach Carter
Filmen bygger på den sanna historien om den kontroversielle Ken Carter, som hyllades för sitt mod, men som också fick utstå svidande kritik efter att ha bänkat sitt high school-lag inför en mycket viktig match. Carters beslut att låta sina studenters skolbetyg gå före deras sportprestationer blev helsidesstoff över hela USA.

Originaltitel | Coach Carter |
Alternativ titel | All Day Long |
Regissör | Thomas Carter |
Manus | Mark Schwahn, John Gatins |
Genre | Drama, 2000-tal, Biografi |
Skådespelare | Samuel L Jackson, Rob Brown (I), Robert Ri'chard, Rick Gonzalez, Nana Gbewonyo, Antwon Tanner, Channing Tatum, Ashanti, Texas Battle, Denise Dowse, Debbi Morgan, Mel Winkler, Vincent Laresca, Sidney Faison, Octavia Spencer, Sonya Eddy, Gwen McGee |
Hederliga Jackson kan man lite på i alla väder. Så även här. Gör en grym roll-tolkning av Carters livsgärning. Men vad gör sopan Channing-Tatum i denna filmen..? Spelar nån slags "hårding"-Eminem rappande-Wanna-bee. Mystiskt# Annars mkt bra skådespelar-insatser av övriga, då man fick intresse gnistan brinnande hur det skall gå för detta råbarkade team.
Min typ av film :)
Vad man får: ett manus som djuphets- och komplexitetsmässigt ligger på Disney-matinénivå, lite snyft à la Lilla huset på prärien, inga som helst överraskningar, förbannat bra basketsekvenser och en totaldominerande Samuel L Jackson. Man får alltså precis allt man kan kräva och förvänta sig. I egenskap av såväl lärare som coach så finns det massor i filmen som inspirerar, även om filmen som helhet mest förtjänar en axelryckning. Jag är mer än nöjd. (9+/15)
Väldigt medel!
Allt man väntar sig och vill ha från en amerikansk idrottsfilm.
Det var inte svårt att ge Samuel L Jackson,och de övriga skådisarna högsta betyg.
Holly-what? Hollywood! HOLLY-WHAT? HOLLYWOOD!
Riktigt intressant film ur ett ledarskapsperspektiv.
Stryn är ju inte ny och det är tämligen förutsägbart, men den berör mig ändå!
En film som handlar om världens coolaste sport som man kan titta på och utöva kan man inte klaga på. När dessutom filmen ramas in med den absoluta toppklassen av R´n´B och Hip-Hop så är det bara att erkänna sig besegrad. Det slutar dock inte där för dessutom får vi se Samuel. L .Jackson göra en av sina absolut starkaste rollprestationer.