2.5

Cobweb

Åttaårige Peter plågas på nätterna av mystiska och konstanta knackningar som kommer inifrån hans sovrumsvägg - ett knackande som hans föräldrar insisterar på bara finns i hans fantasi. Men Peters skräck intensifieras och han blir alltmer övertygad om att hans föräldrar döljer en fruktansvärd och livsfarlig hemlighet, som stängts in inuti väggarna.

amam
2025-05-07
Bra barnskådis i huvudrollen men själva filmen tappar mycket i upplösningen. Ganska förutsägbart.
Hanness
2025-05-06
Filmen håller inte måttet tillräckligt för att ge den en trea i betyg, får bli en stabil tvåa.
2024-06-29
Återigen tar vi ett mycket bra upplägg med spänning och skräck och planar ut det i effekter och hokuspokus. Här fanns gott om potential även om många scener stulits från äldre, bättre skräckisar. För att vara en ny Hollywoodskräckis får den godkänt, men mycket kunde varit bättre.
vonadel
2024-04-11
Alltid trevligt när man lyckas hitta en helt ok film i denna genre. Bra stämning, intresset hålls vid liv. Men, tyvärr, som så ofta just i denna genre också, så får de inte till slutet. Synd. 6/10
Robkiller
2024-03-05
Lite mysko, men stämningsfull.
ItalyErik
2023-12-29
Spännande skräckis som gör något av en egen take på haunted house-genren för att efter en dryg timme helt byta inriktning och bli … ganska dålig. Slutet är framtvingat, ologiskt och lämnar en rad frågor obesvarade. Synd på en i grunden bra film.
djonipony
2023-10-31
3.5. Halloweenkvällens tredje skräckis och efter de tidigare två (The Boogeyman,2023 och Insidious 3) var det skönt att denna barn-hör-skumma-saker-rullen dels innehåller moment de andra saknar,dels utvecklas på ett annat sätt. Mindre extrakött i form massa olika sorters vålnader, samt att vi slipper en jäkla massa prat om att sakna sin morsa och sånt drama-trams som inte hör hemma i en skräckfilm. En rad andra filmer som dök upp i huvudet: The people under the stairs, Black phone, The Shining och Jurtjyrkogården. Kul med killen från The Boys, tyckte väl jag kände igen honom. Grabben ser dock inte ut att kunna vara ett resultat av De föräldrarna. Morsan var bra så länge hon höll sig kall och sammanbiten, det vart tyvärr överspel när hon skulle agera mer. Otroligt att den bara har 6.0 på imdb.
2023-09-19
Det var väl ganska okej för vad det är det här. Den följer samma utvecklingskurva som så många andra filmer i genren i det att den lyckas bra med uppbyggnaden för att sedan inte riktigt kunde leverera på den. Scenariot håller iaf mitt intresse hela vägen och jag gillar framför allt vad man gör med föräldrarna, eller försöker göra åtminstone, för jag önskar ju samtidigt att man hade hanterat den aspekten bättre. Den finns något där att eventuellt bygga en mycket bättre film på. Men annars lyckas man ganska bra med att sätta en kuslig stämning på sina ställen, och den tekniska kompetensen finns där överlag. Tyvärr blir det dock också en del vanliga skräckfilmsdumheter och allmänna oklarheter, och slutet känns rumphugget. Kul hursomhelst med ytterligare en Busey-unge i skådespelarbranschen. Han får spela mobbarsvin förstås. Svag trea
ekneB
2023-08-19
Hade sett lite grann innan men den var inte riktigt vad jag förvantade mig. Hälften igenom kunde man dock räkna ut var det bar och det sänker betyget något. En dugligt kuslig film!