Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Coco - Livet före Chanel


Filmen bygger på Edmonde Charles-Rouxs biografi "L'irreguliere" som handlar om den berömda modedrottningen Coco Chanels liv före designgenombrottet.


Originaltitel Coco avant Chanel
Alternativ titel Coco Before Chanel
Regissör Anne Fontaine
Manus Anne Fontaine, Camille Fontaine
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Audrey Tautou, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Benoît Poelvoorde, Emmanuelle Devos, Régis Royer, Etienne Bartholomeus, Yan Duffas, Fabien Béhar, Roch Leibovici
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1944
Filmnummer 67747

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av frienatic
Kallar du dig själv kulturtant? Har du en svaghet för kostymfilmer som går att diskutera över ”ett glas rött” på något kafé? Gillar du prettofilm som är sådär lagom? Kan du se Coco Chanel...   Läs mer »

Kommentarer


Memmem
2016-01-03
Mycket intressant biografi och kostymfilm! Denna film är en levnadsteckning av Coco Chanel innan hon blev känd som modeskapare och modist. Hennes uppväxt utan far, som varietéartist och så småningom sällskap åt en förmögen lätting och kvinnotjusare. Hennes intresse för enkla svarta kläder och hattar visade sig tidigt. Väl spelat av många utmärkta skådespelare, framförallt av: Audrey Tatou och Benoît Poelvoorde i huvudrollerna. Fantastiska bilder från franska slott med många kostymscener. Fin klassisk musik! Betyget blir nästan en femma, men jag saknar något: ett djup i personteckningen. Betyg: 4½
mammene
2015-12-27
Mycket vackert filmat, med dess miljöer, kläder och tidskänsla. Andra gången jag ser Benoît Poelvoorde på kort tid och jag måste säga att han är en trevlig bekantskap och Audrey Tautou gör här en mycket bra rolltolkning, inte för att jag vet något om Coco men det jag såg var bra.
TimBuckley
2015-12-26
(rek 3a) För att varudeklarera min infallsvinkel till denna film så måste jag säga att jag är helt ointresserad av mode, och därmed av Chanel. Istället ser jag på denna film på samma vis som jag ser på en Jane Austen filmatisering. Dvl, det som står i centrum för mig är kärlekssagan och Audreys uttrycksfulla ögon. Och dessa fokus räcker till en trea. Något nämnvärt som filmen gör i relation till andra biografier är att den fokuserar sin speltid till en kort period/ett betydelsefullt vägskäl, snarare än att försöka sammanfatta 15-30 år på ett par timmar. Det är bra. 3a.
snyltare
2015-12-26
Svag trea - jag har slötittat på denna tre gånger, men detta var första gången jag såg hela. Eller nästan hela i alla fall. Halvintressant men snygg.
LadyFlanders
2015-01-17
Sanslöst långtråkig och intetsägande film. Jag hade verkligen sett fram emot att få se vad som gjorde Coco Chanel till den hon var, men i stället handlar den om männen i hennes liv. Ja, och så knåpade hon på en hatt eller två. Det hela hade lika mycket nerv, spänning och närvaro som en bit våt kartong.
mylar
2014-06-07
Trevligt berättad historia som inte sticker ut åt något håll, på gott och ont. Det brukar vara roligt att se livet, människorna och klädsel från den tiden, men när det dök upp en modern skjortkrage blev jag osäker på filmens autenticitet. Den ger förmodligen inget nytt till någon som känner till Chanels historia, och den väcker heller inget intresse att veta mer hos oss som inte visste något innan.
Gigi1943
2014-04-05
Trevlig, intressant, helt okej.
Venatici
2013-12-30
Synd att de vinkade filmen till enbart de positiva sakerna. Hade varit mer intressant om man hade tagit med det faktum att hon var i maskopi med naziströrelsen...
HomsanToft
2013-03-05
Njuter av lugnet i berättelsen, miljöerna och dräkterna. Får en svag fyra för att den här filmen är vad jag behöver just nu. Några fina skådespelarinsatser, men Tautou är väl inte så värst uttrycksfull.
ami86
2012-06-16
Visste inget alls om Coco Chanel innan jag såg denna film, skäms lite när jag erkänner att jag nog bara tänkt på henne som ytterligare en snorkig mode-person, som förmodligen likt många andra stora designers kommit från en priviligerad överklass-familj från början. Litegrann påminner den här filmen om filmen om Edith Piaf även om de hade helt olika inrikningar och Piaf var betydligt mer självdestruktiv. Välgjord och bra film.
Visa äldre kommentarer »