Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Coco Chanel & Igor Stravinsky


Igor Stravinskys Rite of Spring har premiär och Coco Chanel sitter bland publiken. Musikbaletten tas emot med burop och anses vara för modern. Några år efter konserten bjuder Coco Chanel in den nu exil-levande Igor samt hans familj till hennes villa utanför Paris. Inte långt efter börjar de med en intensiv kärleksaffär.


Originaltitel Coco Chanel & Igor Stravinsky
Regissör Jan Kounen
Manus Chris Greenhalgh, Jan Kounen, Carlo De Boutiny
Genre Drama, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Mads Mikkelsen, Anna Mouglalis, Jelena Morozova, Natacha Lindinger, Anatole Taubman, Erick Desmarestz, Grigori Manoukov, Radivoje Bukvic, Nicolas Vaude
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 307
Filmnummer 73829

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


emilstjernholm
2012-11-04
Märkligt hur en så intressant relation kan bli så ointressant på film. Jag känner mig smått likgiltig.
Sir_Lord
2012-05-31
bra musik, fint foto men det är det enda.
12thMachine
2012-05-19
hade högre förväntningar... filmen var förvånande känslokall, jag fick inte tillräckligt väl grepp om hur värdefull denna passion var och varför osv osv. Att veta mera om varken Stravinsky eller Chanel innan man ser filmen gör den förmodligen bättre... men vackra bilder och musik, Stravinsky/Chanel-"kombinationen" var intressant...
Jeroda
2012-04-08
Hade dumt nog höga förväntningar. Den var varken engagerande eller gripande. Filmen lovade en skildring av en extraordinär kärleksrelation, och det enda intressanta med relationen tycktes vara namnen, om jag nu skulle varit intresserad av sånt. Bara massa känslokallt gökande varvat med snygga bilder. Och skådespelet sen.. Det fanns visserligen bra undantag (Stravinskijs fru) men.. Nej.
Jonathan89
2012-02-12
Jag ville gilla den här filmen, men jag kunde inte det....
maanantai
2011-06-29
Alltså bra början på filmen. Och Mads kan typ döda med sin blick. Men sen nånstans i mitten av filmen och till slutet är det inte så gripande längre, men ändå bra. En tre skulle jag egentligen ge den. Men musiken! Oh, musiken gör att den absolut får en 4:a
Caltha
2010-11-08
Två timmars bildspel av Chanels inredning och kläder med lite Stravinsky som ljudspår hade varit mer givande än den här filmen. Den enda sevärda biten var iscensättningen av Våroffer i början - jag rekommenderar starkt att stänga av när filmtiteln kommer upp i bild. Stravinskys hustru var iofs fint spelad med ett ständigt plågat småleende men filmen skiter fullkomligt i denna enda tillnärmelsevis intressanta karaktär.
Death
2010-10-18
Med facit i hand. Var hennes liv verkligen så intressant att man var tvungen att göra film om det? (två st till på köpet.) Bara för att man är känd betyder inte det att man levt ett intressant liv. Är Ingvar Kamprad the Movie nästa svenska storfilm?
Bambini
2010-08-17
Här är det bara filmen som övertygar. Skådespeleriet är inte dåligt, men det händer verkligen ingenting! Känns som att de gjorde det lätt för sig genom att ge Mads Mikkelsen få repliker, eftersom han förmodligen inte är jättebra på ryska. Plus för Mouglalis träffsäkra "osentimental karriärkvinna vill ha älskare"-Chanel.
haajen
2010-07-22
Formfulländad men iskall, man blir inte berörd för fem öre. Mest intressant att få små glimtar av Chanels arbete men i övrigt värdelös.
Visa äldre kommentarer »