Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Collateral


Max har i tolv år arbetat som taxichaufför i Los Angeles. En sen kväll får han en ovanlig kund, Vincent. Han är yrkesmördare och är i staden för att utöva sitt yrke, inte bara en utan flera gånger denna natt...


Originaltitel Collateral
Regissör Michael Mann
Manus Stuart Beattie
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg, Bruce McGill, Irma P Hall, Barry Shabaka Henley, Richard T Jones, Klea Scott, Bodhi Elfman, Debi Mazar, Javier Bardem, Emilio Rivera
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16436
Filmnummer 21257

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Redwood
Michael Mann är ett av de större namnen i Hollywood. Hans filmer brukar leverera en god dos av action och spänning. \"Collateral\" är inget undantag. I centrum står taxichaffisen Max (Jamie Foxx...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av cineasten89
Visst är man skeptisk när man tänker \"Tom Cruise som yrkesmördare?\". Men, han gör absolut en av sina bästa rollprestationer någonsin men samtidigt stjäl Jamie Foxx showen som taxichaufför...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av butch_cassidy
Om jag var tvungen att välja endast en film som jag fick se i resten av mitt liv, endast en film, så skulle det bli den här. Enligt mig har den det mesta en film ska ha. Michael Mann regisserar oc...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av joker
Michael Mann står bakom denna heta actionrulle. I huvudrollerna ser vi Tom Cruise och Jamie Foxx (Ali). De aspekter som jag tycker gör en film bra är, utvecklingen av själva idén som man kan kal...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av LaszloKovacs
Jamie Foxx (Max) etableras tidigt som dels en känslig man som väcker kvinnors ömhet och dels en drömmare som aldrig kommer ifrån sin tillfälliga anställning som taxichaufför. Tom Cruise (Vin...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ontherocks
Neonbelysta boulevarder i Los Angeles tillsynes laglösa natt. Jamie Foxx karaktär Max kör sin taxi, men drömmer sig bort till exotiska länder och en mer angenäm vardag där han får syssla med d...   Läs mer »

Kommentarer

Jansmyr
2019-01-20
Sjukt stark trea, men inte tillräckligt intressant för att förtjäna en fyra.
Norpan0
2017-11-05
Såg om den 2017. Jamie Foxx är riktigt bra här.
Halofreak92swe
2017-08-26
Helt okej thriller. Cruise passar dock inte som gråhårig haha.
Raimo_1985
2017-01-05
Svag fyra. Väldigt Michael Mann:sk och jag gillar stämningen i filmen. Mann är även skitbra på att få till pistol och vapen-ljud, här är de lika bra som i Heat!! Filmen är dock lite för cool och kaxig på det där sättet jag inte alls gillar, Tom Cruise rollfigur verkar tycka han är jävligt cool. Det tycker inte jag han är. Jag blir inte imponerad. Jamie Foxx spelar vanlig kille som hamnar i en ultra-taskig situation ypperligt bra.

2016-10-09
Siste halvparten av filmen blir litt usannsynlig. Men det holder til en firer.

2016-10-09
Har begynt riktig bra.
gjoob
2016-09-06
Väldigt ojämn. Långa stunder är storyn linjär och den står och trampar lite. Mot slutet tar den fart och blir riktigt spännande. Vissa saker är briljanta, andra är alldeles för osannolika och drar ner spänningen en aning. Bra skådespelare och fult kameraarbete. Jag är dock väldigt svag för upplysta storstäder i nattetid. Helhetsbetyg: Stark trea.
lave
2016-03-09
Lite kul att höra Calexico i en film
spielmitmir
2015-12-03
Halkade in av misstag. Överraskande bra!
Hompen
2015-05-28
Rätt skådespelare i rätt miljöer med rätt musik. Bra klippning, bra tempo, bra manus, snyggt foto. Möjligtvis att en av dialogerna mot slutet blir lite för lång. Och det är lite för lite discoljus på nattklubben de besöker. Annars är allt perfekt. Filmen har sina vändningar och olika grenar i storyn flätas samman, och det görs på ett bra sätt. En av få filmer jag ger högsta betyg.