Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Collateral


Max har i tolv år arbetat som taxichaufför i Los Angeles. En sen kväll får han en ovanlig kund, Vincent. Han är yrkesmördare och är i staden för att utöva sitt yrke, inte bara en utan flera gånger denna natt...


Originaltitel Collateral
Regissör Michael Mann
Manus Stuart Beattie
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Tom Cruise, Jamie Foxx, Jada Pinkett Smith, Mark Ruffalo, Peter Berg, Bruce McGill, Irma P Hall, Barry Shabaka Henley, Richard T Jones, Klea Scott, Bodhi Elfman, Debi Mazar, Javier Bardem, Emilio Rivera
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16472
Filmnummer 21257

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Redwood
Michael Mann är ett av de större namnen i Hollywood. Hans filmer brukar leverera en god dos av action och spänning. \"Collateral\" är inget undantag. I centrum står taxichaffisen Max (Jamie Foxx...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av cineasten89
Visst är man skeptisk när man tänker \"Tom Cruise som yrkesmördare?\". Men, han gör absolut en av sina bästa rollprestationer någonsin men samtidigt stjäl Jamie Foxx showen som taxichaufför...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av butch_cassidy
Om jag var tvungen att välja endast en film som jag fick se i resten av mitt liv, endast en film, så skulle det bli den här. Enligt mig har den det mesta en film ska ha. Michael Mann regisserar oc...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av joker
Michael Mann står bakom denna heta actionrulle. I huvudrollerna ser vi Tom Cruise och Jamie Foxx (Ali). De aspekter som jag tycker gör en film bra är, utvecklingen av själva idén som man kan kal...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av LaszloKovacs
Jamie Foxx (Max) etableras tidigt som dels en känslig man som väcker kvinnors ömhet och dels en drömmare som aldrig kommer ifrån sin tillfälliga anställning som taxichaufför. Tom Cruise (Vin...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ontherocks
Neonbelysta boulevarder i Los Angeles tillsynes laglösa natt. Jamie Foxx karaktär Max kör sin taxi, men drömmer sig bort till exotiska länder och en mer angenäm vardag där han får syssla med d...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2022-04-24
Kan inte påstå att den här filmen var var speciellt intressant. Kan bero på att jag mest satt och irriterade mig på Tom Cruise i vanlig ordning...
picklessmulan
2022-04-13
En helt klart mycket bra film. Intressant upplägg men en väntande Twist.
Andreas_
2022-01-08
Jäklar detta är bra, en av Michael Manns bästa filmer och absolut en av Tom Cruise bästa filmroller, detta är nog en film där Tom Cruise spelar en typ av roll han aldrig tidigare gjort och förmodligen aldrig kommer göra igen och han gör det galant med fin vägledning av rutinerade regissören Michael Mann och han har riktigt bra kemi med Jamie Foxx som även han gör en ovanlig roll och han gör den oerhört bra, bra skådisar i mindre roller likaså, som t.ex Mark Ruffalo och Jada Pinkett Smith, det är ganska enformig film kanske men det tänker man inte på för det är spännande hela tiden och snygga skitiga Los Angeles miljöer nattetid, det är denna typ av filmer som Michael Mann ska göra istället för t.ex Miami Vice eller Blackhat som båda är filmer man kan ifrågasätta vad han pysslar med, men här är han i sitt esse och Cruise och Foxx har bra kemi och intressanta dialoger filmen igenom, jag gillar och rekommenderar denna pärla och den håller lika bra idag trots att den kom ut för 18 år sedan, se denna om ni missat den och minns Mann som den demonregissör han en gång var, betyget blir en mycket stark 4:a
sodomiten
2020-07-09
Hög underhållningsfaktor, men ett proffs hitman hade nog inte blandat in en okänd taxichaffis.
Jansmyr
2019-01-20
Sjukt stark trea, men inte tillräckligt intressant för att förtjäna en fyra.
Norpan0
2017-11-05
Såg om den 2017. Jamie Foxx är riktigt bra här.
Halofreak92swe
2017-08-26
Helt okej thriller. Cruise passar dock inte som gråhårig haha.
Raimo_1985
2017-01-05
Svag fyra. Väldigt Michael Mann:sk och jag gillar stämningen i filmen. Mann är även skitbra på att få till pistol och vapen-ljud, här är de lika bra som i Heat!! Filmen är dock lite för cool och kaxig på det där sättet jag inte alls gillar, Tom Cruise rollfigur verkar tycka han är jävligt cool. Det tycker inte jag han är. Jag blir inte imponerad. Jamie Foxx spelar vanlig kille som hamnar i en ultra-taskig situation ypperligt bra.

2016-10-09
Siste halvparten av filmen blir litt usannsynlig. Men det holder til en firer.

2016-10-09
Har begynt riktig bra.
Visa äldre kommentarer »