2.5

Come Play

Oliver är en ensam ung kille som inte känner sig som någon annan. Han längtar efter att få en riktig vän och söker tröst och tillflykt i sin mobil och sin surfplatta, hans två ständiga följeslagare. När en mystisk varelse använder Olivers apparater mot honom för att bryta sig in i vår värld måste Olivers föräldrar kämpa för att rädda sin son från monstret bakom skärmen.

Originaltitel Come Play
Alternativ titel Larry
Regissör Jacob Chase
Manus Jacob Chase
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 2020-talet
Skådespelare Azhy Robertson, Gillian Jacobs, John Gallagher Jr, Winslow Fegley, Jayden Marine, Gavin MacIver-Wright, Dalmar Abuzeid, Eboni Booth, Rachel Wilson, Alana-Ashley Marques

2022-11-16
Helt okej film, men visst ganska standar manus. Snubben som spelade Oliver tycker jag var rätt övertygande och så gillade slutscenen som inte alls slutade likadant som i alla filmer i detta tema... Då "spöket" som har besegras men likt förbannat dyker upp i den allra sista scenen. Klart en stark 3:a...
vonadel
2022-10-06
Helt ok ändå. Inget nyskapande direkt, men funkar. Jacobs tycker jag också gör ganska bra ifrån sig. 6/10
2022-10-01
På det hela taget en bra skräckis med bra skådisar, kuslig stämning och snygga specialeffekter. Klart sevärd.
Starlette
2022-09-26
-2. Känns lite som att den påminner om många skräckisar som redan finns. Inte särskilt läskig heller.
Tatty
2022-08-05
Lite skum men faktisk okej film. Förväntade mig att den skulle vara jätte dålig men faktisk förvånansvärt okej.
KyLLo
2021-09-15
En mysig film. Blandar old school med ingredienser från nya skräckfilmer. Jag tycker om stämningen och filmningen. Den är inte hårt klippt och kameran flänger inte omkring. En del läckra panoreringar också. Varierande miljöer. Mer sympatisk än många andra i genren. Saker händer inte bara, och det är ingen provocerande rebell, utan det finns förklaringar och man kan förstå reaktioner. Dessutom ett fint budskap som omger filmen. Att skräcken till stor del är övernaturlig drar ner trovärdigheten och betyget för min del, men det är gäller ju majoriteten av nyare skräckfilmer. Åtminstone bättre än The Babadook och A Quiet Place-filmerna.
ekneB
2021-03-14
Helt okej film som inte riktigt når upp, vilket många filmer som gått från kortfilm till långfilm har problem med. Det finns inte tillräckligt djup i storyn
Engravadlax
2020-11-29
Väldigt humoristiska scener med sticky hand-leksaken i inledningen, kan tänka mig att Jacob Chase själv kan ha haft barn för inte så länge sedan och minns hur absurd den är. Det är en ganska välgjord film, bra regi, reko barnskådisar, men inte speciellt läskig. Känns som Stranger Things eller en barnfilm till sin ton. En skaplig regissör och manusförfattare med en otillräckligt mörk fantasi för genren?
amam
2020-11-08
Helt okej produktionsvärde och skådisarna gör sitt bästa med det de har att jobba med men filmens största svaghet är det halvkassa manuset och mediokra regi. Ofta pinsam dialog, malplacerade komiska scener och styltigt budskap i klass med "phones are bad". Stark tvåa.