Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Commando


Den före detta kommandosoldaten John Matrix ger sig ut för att rädda sin kidnappade dotter. I hans väg står en mindre armé av tungt beväpnade soldater...


Originaltitel Commando
Regissör Mark L Lester
Manus Steven E de Souza
Genre Komedi, Action, Thriller, Äventyr, 80-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, Rae Dawn Chong, Dan Hedaya, Vernon Wells, James Olson, David Patrick Kelly, Alyssa Milano, Bill Duke, Drew Snyder, Sharon Wyatt, Michael Delano, Bob Minor, Michael Adams, Ava Cadell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6033
Filmnummer 3293

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av BobbyPeru
1985 var året efter Terminator. Men Arnold Schwarzenegger gjorde denna film innan. Filmens handling är relativt enkel. Den handlar om en pensionerad kommandosoldat som tvingas att komma tillbaka d...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av zag
Commando är en film som skapar en verklighetskänsla i miljö, familj och action. Huvudperson John Matrix, spelad av Arnold Schwarzenegger, är en kärleksfull far som pensionerat sig från sitt tidi...   Läs mer »

Kommentarer


RichardEk
2022-11-06
Jag hade hela tiden tänkt sätta en två i betyg, men vek mig i sista stund och gav en trea. Det är en film som inte har åldrats väl, dryper av lökiga kommentarer och innehåller (den definitiva glädjedödaren) ett handlingskraftigt barn som ska räddas. Men det är första gången jag ser den i oklippt skick (15 minuter klippes bort av filmcensuren) och slutstriden är så ”over the top” att det blir häpnadsväckande (om än inte särskilt bra). En förglömlig film som inte går att glömma.
Starkbröl
2022-01-27
"I can't believe this macho bullshit" säger Rae Dawn Chong vid ett tillfälle i filmen och det är väl en bra sammanfattning på den. Ändå underhållande i sin uselhet, speciellt i slutet där en hel bataljon skurksoldater avverkas. Roligare än de flesta moderna uppföljare, tex Taken och John Wick. Musiken låter som om en 80-tals synt blir påsatt av en påtänd schimpans. What's not to like?
Andreas_
2021-10-12
Jäkligt härlig och cheesey gammal klassisk 80 tals action som man älskade som liten grabb med en vältrimmad och övertänd Arnie på bärsärkargång och såna här härliga gamla actionfilmer görs inte längre tyvärr så man kan egentligen bara se och njuta om man kommer över dessa godingar igen, men ska man rent krasst sätta betyg efter hjärnan och inte bara hjärtat så blir helt okej och med tanke på att det var 36 år sedan denna film kom ut så håller den förvånansvärt bra med en del brister här och var men det kan man köpa av nostalgiska skäl, saknar typen av gammal god hederlig kötta på action med riktiga actionhjältar i högform, Stallone försöker hålla liv i dessa klassiker med sina nya The Expendables filmer och jag beundrar verkligen försöken även om dom inte kan mäta sig med dom riktiga klassikerna som t.ex Commando. Betyget för denna gamla klassiker blir ändå en medel 3:a
Rele
2021-09-04
Jag orkar inte med den här sortens filmer. Därför blir mitt betyg en svag tvåa.
sodomiten
2020-07-11
En 2:a för Arnold och lite skön 80-tals action. Utan Arnold var det nog många som inte orkat se klart den här filmen.
maiser
2020-02-26
Det er alt for mye kald krig propaganda i denne filmen. I fienden ser du deg selv, passer veldig bra for amerikanerne i denne filmen. Den er bare litt underholdende, og jeg får ikke engang lyst å se den ferdig, selv om jeg ikke hadde sett den på over 20 år. Predator, Terminator 1 og 2 er mye bedre filmer med Arnold, så se heller de om igjen enn å kaste bort tid på denne.
AngelsDiary
2018-04-12
Arnie. Nuff said.
Rai
2018-03-08
Inte min typ av film!!!
amam
2017-02-17
Kul oneliners och ganska klassisk Arnold 80-tals action. Men det blir aldrig bra, tyvärr.
dr_kjell
2016-10-12
Hahaha! Sällan har en så urkass rulle varit så fenomenalt bra, blir lycklig bara jag tänker på denna film. Härligt töntig inledning när Arnie håller på och tramsar som värsta familjefadertoffeln. Som tur är börjar han omgående göra processen kort med bad guys och hantlangare under yttrandet av underbara oneliners. Arnold är både starkare och mer osårbar än i Terminator, filmfelen staplas på hög och den är så sanslöst överdriven att man emellanåt (för att inte säga hela tiden) asgarvar. Det hela avslutas naturligvis med en fantastisk fight där han på egen hand gör slarvsylta av en hel armé. Det är precis såhär en klassisk hjärndöd 80-talsactionfilm ska vara, fartfylld underhållning med komisk underton och en jävla massa pangpang. Det blir knappt bättre än så här och 5:an är solklar!
Visa äldre kommentarer »