Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Commando


Den före detta kommandosoldaten John Matrix ger sig ut för att rädda sin kidnappade dotter. I hans väg står en mindre armé av tungt beväpnade soldater...


Originaltitel Commando
Regissör Mark L Lester
Manus Steven E de Souza, Matthew Weisman, Joseph Loeb III
Genre Äventyr, Action, Komedi, Thriller, 80-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, Rae Dawn Chong, Dan Hedaya, Vernon Wells, James Olson, David Patrick Kelly, Alyssa Milano, Bill Duke, Drew Snyder, Sharon Wyatt, Michael Delano, Bob Minor, Michael Adams, Ava Cadell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6000
Filmnummer 3293

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av BobbyPeru
1985 var året efter Terminator. Men Arnold Schwarzenegger gjorde denna film innan. Filmens handling är relativt enkel. Den handlar om en pensionerad kommandosoldat som tvingas att komma tillbaka d...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av zag
Commando är en film som skapar en verklighetskänsla i miljö, familj och action. Huvudperson John Matrix, spelad av Arnold Schwarzenegger, är en kärleksfull far som pensionerat sig från sitt tidi...   Läs mer »

Kommentarer

maiser
2020-02-26
Det er alt for mye kald krig propaganda i denne filmen. I fienden ser du deg selv, passer veldig bra for amerikanerne i denne filmen. Den er bare litt underholdende, og jeg får ikke engang lyst å se den ferdig, selv om jeg ikke hadde sett den på over 20 år. Predator, Terminator 1 og 2 er mye bedre filmer med Arnold, så se heller de om igjen enn å kaste bort tid på denne.
AngelsDiary
2018-04-12
Arnie. Nuff said.
Rai
2018-03-08
Inte min typ av film!!!
Filmfantast86
2017-10-12
Klassiker
Solidus
2017-04-14
Detta, mina damer och herrar, är en kung bland IQ-befriande, men ack så underhållande, actionfilmer. En av de bästa i sitt slag. Jag vet inte hur många gånger jag har sett filmen, men jag njuter lika mycket varje gång. Det är så jäkla dumt, men så kul. Kungliga one-liners, Arnold i högform och sedan har vi den ljuvliga antagonisten Bennett som känns som en parodi på valfri serietidningsskurk. "Commando" definierar termen "80-tals action", med allt vad det innebär. En magnifik film!
amam
2017-02-17
Kul oneliners och ganska klassisk Arnold 80-tals action. Men det blir aldrig bra, tyvärr.
dr_kjell
2016-10-12
Hahaha! Sällan har en så urkass rulle varit så fenomenalt bra, blir lycklig bara jag tänker på denna film. Härligt töntig inledning när Arnie håller på och tramsar som värsta familjefadertoffeln. Som tur är börjar han omgående göra processen kort med bad guys och hantlangare under yttrandet av underbara oneliners. Arnold är både starkare och mer osårbar än i Terminator, filmfelen staplas på hög och den är så sanslöst överdriven att man emellanåt (för att inte säga hela tiden) asgarvar. Det hela avslutas naturligvis med en fantastisk fight där han på egen hand gör slarvsylta av en hel armé. Det är precis såhär en klassisk hjärndöd 80-talsactionfilm ska vara, fartfylld underhållning med komisk underton och en jävla massa pangpang. Det blir knappt bättre än så här och 5:an är solklar!
missbaath
2016-09-30
Hahaha dålig så den blir bra. Helt galna misstag de gjort i filmen. En favorit är nog när stand-in för Arnold kliver ur gummibåten med helt andra kalsonger än vad Arnold har
Krusty
2016-08-03
Typisk 80-tals TV-spelsaction i slutet, men ganska tråkig väg dit. Alldeles för många sekvenser med oerhört enerverande musik.
gjoob
2016-06-23
Världens bästa actionfilm!