Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Conan – barbaren


Conans föräldrar mördas av den onde häxmästaren Thulsa Doom och Conan skickas till ett slavläger. Under åren som går utvecklas Conan till en välbyggd och vältränad ung man, inställd på att hämnas sina föräldrars död.


Originaltitel Conan the Barbarian
Regissör John Milius
Manus John Milius, Oliver Stone
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones, Sandahl Bergman, Ben Davidson, Cassandra Gava, Gerry Lopez, Mako, Valérie Quennessen, William Smith, Max von Sydow, Luis Barboo, Franco Columbu, Nadiuska, Jorge Sanz, Pilar Alcón
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11137
Filmnummer 3434

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av orangemilk
Kraftfullt och blodigt äventyrsepos om den svärdsvingande krigaren Conan som vill hämnas på sektledaren Thulsa Doom som bränt ned hans hemby, dräpt hans föräldrar och gjort honom själv till s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av perper
Kraftfullt och blodigt äventyrsepos om den svärdsvingande krigaren Conan som vill hämnas på sektledaren Thulsa Doom som bränt ned hans hemby, dräpt hans föräldrar och gjort honom själv till s...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Anonym
Den första och grundläggande sagan av två. Om den svärdsvingande äventyraren Conan, spelad av Arnold Schwarzenegger. Efter att ha sett sitt hem bli ödelagt och sin familj bli brutalt slaktad a...   Läs mer »

Kommentarer


Arkmam
2020-06-26
En fantastisk film om manlig vänskap. "He is Conan, cimmerian. He won´t cry, so I cry for him."
Pipito
2020-06-06
Såg den här filmen på nationaldagen. Den handlar om Conans bergfasta tro på Valhalla, hämnd och kampen för friheten att förtrycka andra. Filmen öppnar upp med ett Nietzsche-citat och kantas episka tal. Du får lära dig djupa grejer om kultur och oändligheten. Och att inte lita på hippes som dyrkar ormar. Vissa historiska uppgifter är felaktiga – men spännande att ledaren för ormsekten är lite mörkare med blåa ögon, i enlighet med kontemporär forskning om de första nordborna. Med rätt blick blir du mållös.
husberg
2018-04-20
Slitstark individualism, bodybuilding vid kvarnstenen, Sung-filosofi & Kitai-poesi fostrar formidabla unga män! Ett nostalgiskt porträtt av tiden innan havet slukade Atlantis.
Rai
2018-03-07
Nja, trots att den film är väl en klassiker är den totalt usel!!!
erosagape
2017-11-14
Klarade den Bechdel - nej, men 17 vet om den inte klarade av metoo-testet, så när som på en klatsch i baken på en servitris på en slags servering. Svårt att säga om klatschen var OK eller inte i just det sammanhanget. Förmodligen ändå inte. Filmen bättre än förväntat och når nästan serietidningens klass.
dudson
2016-08-28
Våldsamt episkt äventyr av den gamla skolan. Sen väldigt fina scen byggen och pampig musik. 3+
Kuslix
2016-06-26
Stor filmkonst med en vidrig bakomliggande filosofi.
andmoreagain
2016-02-24
Arnold är alldeles för sofistikerad och finkänslig i denna rulle.

2015-06-05
Under mina myndiga år har jag i regel haft samma filmsmak. Det är inte så att jag sett filmer som jag helt ändrat åsikt kring. Förutom i fallet Conan. Detta är en ovanligt blodig och brutal fantasyfilm och en väldigt surrealistisk sådan. Arnold är såklart rolig i huvudrollen, men passar extremt bra som den musklige barbaren. Filmen är fenomenal, ärligt talat.
Engravadlax
2015-04-11
Såg av någon anledning Red Sonja före denna, förståeligt nog så väntade jag mig något lika katastrofalt B--men fullt så illa var det inte! Arnie gör sig ganska bra när han inte säger något, det är en till utseendet hyfsad produktion det mesta av tiden och musiken är episk. Våldet är väl gångbart för att vara 80-tal, men inte är det bra jämfört med dagens standard. Gillar det ogenerat maskulina perspektivet som man annars sällan ser på film nuförtiden. Förhoppningsvis fortsätter man att göra remakes tills det blir bra på riktigt.
Visa äldre kommentarer »