Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
1.9
av 5

Congo


Dataexperten Karen är på hemligt uppdrag för sin arbetsgivare i Texas. För att snabbt ta sig in i Afrika utger sig Karen för att hjälpa forskaren Peter Elliot så att han ska kunna återföra den tama gorillan Amy till djungeln där hon en gång fångades. Amy visar sig snart bli viktig för expeditionen eftersom hon lärt sig kommunicera med människor.


Originaltitel Congo
Regissör Frank Marshall
Manus John Patrick Shanley
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Dylan Walsh, Laura Linney, Ernie Hudson, Tim Curry, Grant Heslov, Joe Don Baker, Joe Pantoliano, Lorene Noh, Stuart Pankin, Carolyn Seymour, Mary Ellen Trainor, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Bruce Campbell, Shayna Fox (röst), James Karen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2192
Filmnummer 5035

Recensioner

Skapad 2019-12-04 av Rollywood
Fin och lite speciell äventyrsfilm baserat på en bok av Michael Crichton om en grupp människor som reser till Afrika av olika anledningar... Dr. Peter Elliot (Dylan Walsh) har uppfunnit en utrustn...   Läs mer »

Kommentarer


Count_Duckula
2023-10-31
Här finner vi alla ingredienser för en potentiell topprulle, men tyvärr slarvas alltför mycket bort. Tim Curry, estetiken och den flippade sluttampen räcker emellertid för väl godkänt.
Dele
2023-03-30
Stundtals underhållande hybrid mellan actionkomedi och barnfilm. Historien med Amy känns ganska krystad och hela upplösningen är förbluffande blasé.
Paramis
2018-08-19
Helt ok matine som funkar om är på rätt humör.
Portugallien
2018-04-12
2+
Rai
2017-10-09
He, he! Kommer ihåg när jag såg den här på bio och då tyckte jag den var riktigt bra. Den skulle säkert ha fått ett lägre betyg om det var idag...
Bumbi78
2016-05-15
De ville säkert väl och hade antagligen Indiana Jones i åtanke när Congo föddes på pappret. Detta lite matinédoftande äventyret togs vad jag minns inte emot speciellt bra för ett tjugotal år sedan och har väl egentligen varken blivit bättre eller sämre med åren. Men äventyret är underhållande med en stabil ensemble skådisar. Att "djungeln" är ett stort studiobygge med bräckliga kulisser syns väl, men stör inte nämnvärt, utan är snarare lite kul. Apan var väl inte helt lyckat dock, men hellre en snubbe i kostym än en sunkigt animerad apa från år 1995.
NoWireHangers
2015-12-26
Ganska underhållande ett tag men funkar inte riktigt hela vägen. 2+
KyLLo
2014-12-31
Jag tycker om Amys "röst". Annars tappade jag intresset snabbt och överdramatik gjorde den ännu mer ointressant.
Krille80
2014-11-13
"Congo" har en del bra actionscener och några bra specialeffekter som gör den någorlunda sevärd, men den funkar inte som helhet. Det första som sänker filmen oerhört är Amy, en gorilla som spelas av en människa i halvtaskig apdräkt. Hela storyn är otroligt krystad p.g.a. dåligt manus. Löjlig är ett bra ord för slutscenen. 1+
ToddDowney
2013-05-14
Bra film, tycker den var perfekt som den var, då filmen handlar mest om gorillan Amy's resa tillbaka till sina rötter, men även om en expedition för att få tag på en sällsynt diamant. Bra effekter för tiden och underhållande karaktärer.
Visa äldre kommentarer »