Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Contagion


Beth har varit på en lång affärsresa och återvänder hem trött och matt. Symptomen som hon trodde var vanlig jetlag tar en våldsam vändning. Två dagar senare är hon död och läkarna hittar ingen förklaring. Snart dyker andra liknande fall upp, antalet insjukna ökar lavinartat och de miljontals kontaktytorna mellan människor varje dag gör smittan omöjlig att spåra. Rädslan sprider sig som en löpeld och läkarna och experterna som kallats in för att försöka hitta smittkällan ställs själva inför omöjliga val gällande hur mycket de är villiga att riskera för att rädda världen undan en dödlig epidemi.


Originaltitel Contagion
Regissör Steven Soderbergh
Manus Scott Z Burns
Genre Science Fiction, Thriller, Drama, 2010-tal
Skådespelare Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Kate Winslet, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow, Anna Jacoby-Heron, Jennifer Ehle, Enrico Colantoni, Bryan Cranston, Griffin Kane, Sanaa Lathan, Demetri Martin, Elliott Gould, Chin Han (III), John Hawkes, Stef Tov
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5425
Filmnummer 87997

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


vonadel
2020-06-21
Som så många andra valde jag att se om denna nu i dessa covid-tider. Tror jag tyckte ungefär det samma som när jag senast såg den. Ganska medelmåttig. 5/10
silvertrain
2020-05-29
En bra och skrämmande film. Såg den på bio för snart nio år sedan. Men måste säga att all denna uppmärksamhet som denna har fått pga pågående covid-19 är alldeles för överdriven och onödig! Att jämföra Corona med viruset i filmen är bara så dumt! För Corona är inte en tredjedel så allvarligt som det fiktiva viruset i denna film! Viruset i filmen ska ju föreställa en lika säker död som halshuggning typ. Så allvarligt är faktiskt inte covid-19! Självklart inser jag att man ska ta Corona på allvar! Det är defensivt värre än årlig förkylning det kan man inte säga annat om! Men att hålla på att få det att verka lika farligt som viruset i filmen är bara onödigt! Dumt och onödigt! Skapar bara panik vilket vi inte behöver mer av! Som sagt självklart ska covid-19 tas på allvar, men inte göra det värre än vad det redan är!
WillyV
2020-04-03
Höjer denna vid nytitt i ljuset av covid-19.
karlmats
2020-03-24
Sjukt aktuellt, det är skrämmande att se hur många delar som matchar den pågående Corona-epidemin och det är en imponerande cast han har dragit ihop. Jag gillar det globala scopet och att man tar en seriös angreppsvinkel på ett hypotetiskt virusutbrott som inte längre visat sig vara så hypotetiskt. Jude Law är ganska störig och hans storyline hänger inte riktigt ihop med resten av filmen, men jag kan leva med honom när helheten är så pass spännande som den ändå är. En svag 3a tycker jag det räcker till.
Paramis
2020-03-20
Bortslarvat med alla hopp fram och tillbaka. "Outbreak" va mycket bättre.
jack_jack_jack
2020-03-16
Var inte ett jättebra val av film just nu
Gordyal
2019-05-01
Än en gång skjuter Klåparberg stolpe ut. Jag tror att ambitionen var att kombinera "smart drama" med "spännande thriller", men smartheten ligger på popcornnivå och spänningen lyser med sin frånvaro. Trots tung ensemble blir detta något av en dussinrulle. Det mest intressanta är intrigerna runt Jude Laws karaktär - en foliehatt med drag av Lamotte - men dessa stressas förbi. Fast filmens största behållning är nog citatet "Blogging is not writing. It's graffiti with punctuation.". (6-/15)
Jamesa
2018-09-11
Ändå ok att se, skönare tempo, stark 2:a.
janne
2016-04-17
Jag tycker det blir svårt att hålla ordning på vilka alla personerna är till slut och filmen hoppar mellan olika personer och platser. Fast ganska spännande och skrämmande är filmen, så en ganska stark trea tycker jag att den är värd.
NoWireHangers
2016-04-15
Lite svår att betygssätta. Å ena sidan är hela filmen spännande och känns realistisk, Å andra sidan tyckte jag att slutet inte var riktigt tillfredsställande. En bra film. Har svårt att välja mellan 3 eller 4 poäng
Visa äldre kommentarer »