Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Contagion


Beth har varit på en lång affärsresa och återvänder hem trött och matt. Symptomen som hon trodde var vanlig jetlag tar en våldsam vändning. Två dagar senare är hon död och läkarna hittar ingen förklaring. Snart dyker andra liknande fall upp, antalet insjukna ökar lavinartat och de miljontals kontaktytorna mellan människor varje dag gör smittan omöjlig att spåra. Rädslan sprider sig som en löpeld och läkarna och experterna som kallats in för att försöka hitta smittkällan ställs själva inför omöjliga val gällande hur mycket de är villiga att riskera för att rädda världen undan en dödlig epidemi.


Originaltitel Contagion
Regissör Steven Soderbergh
Manus Scott Z Burns
Genre Drama, Thriller, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Kate Winslet, Marion Cotillard, Gwyneth Paltrow, Anna Jacoby-Heron, Jennifer Ehle, Enrico Colantoni, Bryan Cranston, Griffin Kane, Sanaa Lathan, Demetri Martin, Elliott Gould, Chin Han (III), John Hawkes, Stef Tov
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5466
Filmnummer 87997

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2023-04-03
"Somewhere in the world, the wrong pig met up with the wrong bat". Lysande! En fascinerande mängd händelser som upprepades exakt under Covid19-snuvan visas här åtta år innan det hände, det är nästan som att se ett genrep. Några tidigare kommentatorer har långt innan Covid19 skrivit att filmen känns som en propagandafilm, det är intressant, jag kan hålla med till viss del. Oväntat trist (Outbreak var mycket mer spännande), ganska hattig, och med dålig regi/skådespeleri (Fishburne gör bäst ifrån sig) och trist foto men att få se Gwyneth Paltrows huvud sågas upp var ändå värt det.
mammene
2022-07-02
Det här var verkligen igenkännande, därför också realistiskt. Skillnaden här är att folk löpte mer amok, kanske då på grund att detta virus var mer dödligt. Själva utredandet när man väl förstod att det var en farsot kändes mycket trolig, alla steg fram till den totala vanmakten, samtidigt hur vissa jobbade febrilt för att få fram data och vaccin. Den andra sidan fick också en figur i Jude Law, som kanske framställdes som väl galen. Att man fått ihop ett gediget skådespelarteam är ett stort plus, så detta blir en mycket stark trea.
emelee
2021-01-02
Bra, stabil. Klart mer obehaglig att se i covid-tider. Första segmentet när alla tar i allt och sprider smittan utan att veta det är rejält olustig att se.
arhus12
2020-12-09
Kollade på den här filmen när corona började härja i världen, och jag insåg två saker. 1. Ifall corona hade varit lika allvarligt i filmen hade vi varit totalt körda 2. Beredskapen för en pandemi i filmen var jävligt mycket bättre än i verkligheten!
vonadel
2020-06-21
Som så många andra valde jag att se om denna nu i dessa covid-tider. Tror jag tyckte ungefär det samma som när jag senast såg den. Ganska medelmåttig. 5/10
silvertrain
2020-10-20
En bra och skrämmande film. Såg den på bio för snart nio år sedan. Men måste säga att all denna uppmärksamhet som denna har fått pga pågående covid-19 är alldeles för överdriven och onödig! Att jämföra Corona med viruset i filmen är bara så dumt! För Corona är inte en tredjedel så allvarligt som det fiktiva viruset i denna film! Viruset i filmen ska ju föreställa en lika säker död som halshuggning typ. Så allvarligt är faktiskt inte covid-19! Självklart inser jag att man ska ta Corona på allvar! Det är defensivt värre än årlig förkylning det kan man inte säga annat om! Men att hålla på att få det att verka lika farligt som viruset i filmen är bara onödigt! Dumt och onödigt! Skapar bara panik vilket vi inte behöver mer av! Som sagt självklart ska covid-19 tas på allvar, men inte göra det värre än vad det redan är! Finns en sak till angående Corona också som jag mår väldigt dåligt över! Jag har blivit påhoppad av en tjej i en Facebookgrupp som fokuserar på just covid-19. Jag skrev i gruppen att jag var väldigt ledsen nu pga av att Corona verkar vara åt fel håll med ökning. Och då skrev jag bland annat att jag var lite ledsen över att jag inte kunnat ha 30 årsfest då jag precis fyllt 30. Då var det en tjej där som kallade mig för egoist och att det är sånna som jag som gör att pandemin aldrig tar slut! För att jag ville ha fest! Jag skrev att bag var ledsen över att inte kunna ha fest, inte att jag skulle ha någon! Kan också berätta att jag har inte åkt kollektivt en enda gång sedan februari för. Har två teatergrupper varav den ena är igång, men jag har inte åkt dit, jag har struntat i två bröllop och i början så var jag knappt utanför dörren! Allt för att undvika smittspridning! Så egoistisk är jag! Denna tjej har verkligen fått mig att må dåligt! Har till och med haft självmordstankar pga av henne!
WillyV
2020-04-03
Höjer denna vid nytitt i ljuset av covid-19.
karlmats
2020-03-24
Sjukt aktuellt, det är skrämmande att se hur många delar som matchar den pågående Corona-epidemin och det är en imponerande cast han har dragit ihop. Jag gillar det globala scopet och att man tar en seriös angreppsvinkel på ett hypotetiskt virusutbrott som inte längre visat sig vara så hypotetiskt. Jude Law är ganska störig och hans storyline hänger inte riktigt ihop med resten av filmen, men jag kan leva med honom när helheten är så pass spännande som den ändå är. En svag 3a tycker jag det räcker till.
Paramis
2020-03-20
Bortslarvat med alla hopp fram och tillbaka. "Outbreak" va mycket bättre.
jack_jack_jack
2020-03-16
Var inte ett jättebra val av film just nu
Visa äldre kommentarer »