Crank
Actionthrillern Crank handlar om Chev, en lönnmördare som har blivit förgiftad och giftet gör att han dör om hans hjärtslag understiger en viss nivå. På något sätt måste han rädda sig själv och sin flickvän.

Originaltitel | Crank |
Regissör | Mark Neveldine, Brian Taylor |
Manus | Mark Neveldine, Brian Taylor |
Genre | Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | Jason Statham, Efren Ramirez, Amy Smart, Dwight Yoakam, Jose Pablo Cantillo, Carlos Sanz, Reno Wilson, Edi Gathegi, Glenn Howerton, Jay Xcala, Keone Young, Valarie Rae Miller, Yousuf Azami, Francis Capra |
\"Crank\" går att beskriva med ett ord, nämligen \"intensivitet\". En mer explosiv actionfilm går inte att finna. Man kan säga att Van Dammes filmer bara innehåller action, men vad innehåller \"... Läs mer »
Det är väldigt bra upplägg det här. När bollen väl är i rullning, så skriver sig manuset nästan självt, och det kanske inte enbart är positivt. Överraskad blir man väl aldrig, men jag gillar att de låter huvudpersonen vara ganska mycket av ett svin som inte ber om ursäkt för sig när han drar fram som en bulldozer. Just det rasande tempot och den hetsiga klippningen är väl inte riktigt min grej, men här känns det valet motiverat, man kan inte gärna göra filmen på annat sätt, och jag uppskattade åkturen på det stora hela
Vilken dynga. Otrolig radda humorlösa repliker, ingen glimten i ögat.
Absurt adrenalinspäckad action med glimten i... skrevet? Underhållande på ett sånt där avslappnat sätt, när man inte orkar tänka för mycket.
Kungligt rolig och urflippad med ett gäng helt obetalbara scener och replikväxlingar. B-film egentligen förstås men fantastiskt underhållande.
En Jason Statham film. Jag tycker inte om onödigt "humorvåld". Jag ger en etta.
Älskar verkligen den här filmen :)
"Ya'll act like them Somalian niggas"...
Skön over-the-top action med Jason Statham being Jason Statham. Lite tröttsamma könsroller, men den känns också lite medvetet "dum", så det går an.
Underhållande tempoväxlingar med intensitet och explosiv, hård, ren action. De stereotypa karaktärerna är löjligt övertydliga, särskilt vad gäller könsrollerna. Förmodligen är det tack vare den där "glimten i ögat"charmen portionerat med en hel del ironi som Crank ändå lyckas komma undan med det. Det som sänker betyget är alla småtröttsamma oneliners och en del scener som är för överdrivna..
Skön film med action som lever efter mottot "Fullt ös - medvetslös". Man har också blandat in väldigt härlig humor(även svart sådan) tillsammans med actionscenerna. Statham är actionhjälten nummer 1 för mig och samspelet med vackra och duktiga Amy Smart är helt sanslöst och då särskilt sexscenen som är gjord med mycket humor. Älskar slutet! 4-