Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Crash


Tror du att du vet vem du är? Du har ingen aning! Crash utspelar sig i ett rasistiskt Los Angeles, där polisen och hela rättssystemet har surnat. En bilolycka i Los Angeles knyter samman en grupp främlingar, där de tvingas ta beslut som ställer deras moral på sin spets och tvingar dem att leva med resultatet av sina handlingar. Crash är en historia som börjar med en bilolycka men titeln syftar mer på sammandrabbningen mellan de olika människornas öden.


Originaltitel Crash
Regissör Paul Haggis
Manus Paul Haggis, Bobby Moresco
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Brendan Fraser, Sandra Bullock, Don Cheadle, Thandie Newton, Jennifer Esposito, Matt Dillon, William Fichtner, Ryan Phillippe, Larenz Tate, Keith David, Marina Sirtis, Nona Gaye, Ludacris, Michael Peña, Terrence Howard, Bahar Soomekh, Shaun Toub
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 20934
Filmnummer 30862

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av othis
Paul Haggis (f. 1953) är amerikansk tv-veteran och manusförfattare med rader av avsnitt i serier som \"LA Law\" och \"Loveboat\" på sitt samvete. Haggis inledde sin karriär redan år 1975, men har...   Läs mer »

Skapad 2019-12-22 av
Filmen öppnar starkt med en presentation på de tiotal huvudkaraktärerna i filmen. Vi får reda på lite om deras personligheter, bakgrund och hur de anser på frågan om rasism. Ju längre filmen g...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av connya
I ett svart och förhållandevis onyanserat Los Angeles utspelar sig Crash; som handlar om rädda, ilskna, förvirrade och uppgivna människor. Den rasistiska undertonen hos karaktärerna speglar sig ...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-02-22
Väldigt välgjord och tänkvärd, och inte moraliserande på det vis man skulle kunnat tänka sig, utan mer en nykter men cynisk bild av att leva tillsammans, med de olika konfliktytor som uppstår. Samtidigt har den lite för mycket att säga och visa på lite för kort tid, vilket leder till manusmissar i form av alldeles för osannolika och dramatiska förbindelser mellan alldeles för få personer. Det får man ta, en stabil fyra ändå.
Tolkana
2019-10-30
Sämre än jag mindes den.
Engravadlax
2018-10-25
Alla skuldbelägger andra för sina och samhällets problem: the movie. Kunde vara en dokumentär. Börjar engagerande men blir jättefånig i andra halvan.
Rai
2017-09-18
Underbar film, som faktiskt inte förskönar verkligen, som många amerikanska filmer gör med sin PR. Skådespelarna gör ett utmärkt jobb, vilket gör att filmen blir ännu mer trovärdig! Filmen kanske är en aningen lång, men det funkar!!

2017-08-20
PK-smörja av värsta sorten.

2017-03-23
En svart hvit film. Ikke noe man viser på LAs turistbyrå akkurat.
RustyFilm
2016-12-09
Svårt att få grepp om det här i alla fall till att börja med. En mosaik av intermezzon presenteras. Gemensamt för händelserna är inslag av rasism och fördomar. Ilskna och rädda människor finns det gått om. Samtidigt som händelserna vävs ihop så klarnar saker och ting, fram träder en vändning från ont till gott och tvärsom. Ett okonventionellt och smart manus men även regi och skådespelarinsatser är mycket bra. Sevärt.
Stygga-Vargen
2016-10-27
Bra film med väldigt bra skådespelare. Svag 5:a
arruba
2015-08-31
Ett så simpelt men ändå så effektivt manus gör detta till en kanon rulle. En film som passar alla!
Qhunden
2015-02-21
En del fina scener står för sig själva eftersom helheten saknar riktigt djup. Fin men billig.
Visa äldre kommentarer »