Cricket on the Hearth

Den hjälpsamme syrsan Crocket hjälper en fattig leksaksmakare och hans dotter vid juletid då en tragedi drabbar familjen.

Originaltitel Cricket on the Hearth
Regissör Jules Bass, Arthur Rankin Jr
Manus Romeo Muller (manus), Charles Dickens (förlaga)
Genre Kortfilm, 60-tal
Skådespelare Paul Frees (röst), Roddy McDowall (röst), Danny Thomas (röst), Marlo Thomas (röst), Hans Conrad (röst), Ed Ames (röst), Abbe Lane (röst)

Lotso
2014-07-17
I sin helhet fortfarande en sevärd julfilm. Jag gillade inte animationen och designen filmen hade och den är inte lika minnesvärd eller tidlös som Rudolph, the Red-Nosed Reindeer. Men Roddy McDowall gjorde ett bra jobb och julstämningen är definitivt där. Den har tillräckligt starka element i sig för att bli en sevärd julfilm åt barnen trots dess lite väl mörka stunder. Personligen hade jag visat Rudolph, the Red-Nosed Reindeer och jag slår vad om att där kommer bättre Rankin/Bass filmer.

2013-01-31
Mysig julfilm i samma anda som Rankin & Bass Animagic-animerade Rudolph the Rednosed Reindeer, Santa Claus is Comin to Town etc. Denna är dock animerad på vanligt vis, lite slarvigt tecknat tyvärr.