Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Crouching Tiger, Hidden Dragon


Krigaren Li Mu-bai har ett magiskt svärd som blir stulet och tillsammans med sin kvinnliga vän Yu Shu-lien försöker han hitta den mystiska Jade Fox och hennes medhjälpare, den unga Jen.


Originaltitel Wo hu cang long
Regissör Ang Lee
Manus Wang Hui-ling, James Schamus, Tsai Kuo-jung
Genre Drama, Action, Romantik, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh, Zhang Ziyi, Chang Chen, Lung Si-hung, Cheng Pei-pei, Li Fazeng, Gao Xian, Hai Yan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 24965
Filmnummer 1342

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Jubei
När jag såg denna filmen för första gången så lämnade den mig hänförd, jag visste att jag inte rättvisst skulle kunna se på vissa sorters filmer igen. Den introducerade mig också för en n...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Kiril
Li Mu Bai (Chow Yun-Fat) är en hedervärd krigare som fått insikt i sitt liv och bestämmer sig för att dra sig tillbaka och är bara redo att dra sitt svärd igen om han får möjlighet att hämna...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ausa
Oj, så vackert! Att slagsmålsscener kan vara så här estetiska och graciösa trodde jag aldrig. Men, i Crouching Tiger, Hidden Dragon är stridsscenerna ren filmpoesi. Regissören Ang Lee har låt...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av billybob
Filmen handlar om en krigare som inte längre vill strida, om hans legendariska svärd som många vill ta över och om kvinnan han inte kan berätta att han är kär i. Detta var en av filmlivets st...   Läs mer »

Kommentarer


gjoob
2018-02-04
Jag ville verkligen tycka om den, för den innehåller så mycket som jag vanligen önskar i en film av det här slaget. Men jag fann den så oerhört sömnig under stora delar. Förtjänar en omtitt.

2017-03-23
Bra film!
RustyFilm
2016-12-09
Filmpoesi kan man nog kalla det här för, verkligen suggestivt. Fina bilder. Vacker scenografi. Upplägget är som i en musikal men sång och dans är utbytt mot svärdviftning och vajerbalett. Allt är sen kryddat med lite tonårsrevolt.
BlueViper
2016-04-19
Fantastisk film. Perfekta och poetiska strider. Sjukt bra skådespel, sånt ser man verkligen inte ofta. Blir särskilt imponerad av Michelle Yeohs minspel, fångar undertryckta känslor otroligt bra. Vackra miljöer och bra ljud. Tror inte den här filmen kunde gjorts mycket bättre. Stark fyra/svag femma.
zallaxx
2016-03-18
lol, folk klagade på uppföljaren när originalet inte var bättre. En 3a för att den har kvinnor i sig som får vara bra på att slåss för en gångs skull. Sen kanske inte jag var tillräckligt fokuserad heller för att uppskatta den fullt ut.
Qhunden
2015-04-15
Inte riktigt min kopp te. Snygg, men ojämnt snygg. Otroligt vackra miljöer. Men svår att ta på allvar när dom flaxar på varandra hängandes i vajrar, det känns lite tramsigt. Fastnade aldrig riktigt.
Krille80
2014-10-31
Detta är utan tvekan en av de bästa filmer jag någonsin sett! Dess styrka ligger i den perfekta blandningen av olika genrer. De häftiga striderna, mycket väl utförda skådespelarinsatserna, och det faktum att det här nog är den finaste film jag sett! Regnskogar, små mysiga byar, solnedgångar i öknen, dimmiga berg, listan kan fortsätta i all evighet. 5-
hestret
2014-08-05
Det är ju en svag fyra utan tvekan och den uppnås nästan enbart på grund av det estetiska. Man skiter i handlingen och vill bara ha foto, foto och åter foto (plus ljudet som också är riktigt bra). Man kan stänga av undertexten liksom. Skådespeleriet förmedlas mycket mer fysiskt. Men det blir ju begränsande givet att man inte bryr sig om grundstoryn. Märklig film. 75/100
LacombeLucien
2014-06-17
Bra, snyggt.
Starlette
2013-11-25
3-. För mig blir slagsmålsscenerna alldeles för overkliga. Och ganska seg emellanåt.
Visa äldre kommentarer »