Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Cry-Baby


Brylcremeshårdingen Cry-Baby har förmågan att kunna klämma fram en tår och på så sätt få tjejerna i extas. Hans närmaste vänner är ett gäng riktiga tuffingar.


Originaltitel Cry-Baby
Regissör John Waters (I)
Manus John Waters (I)
Genre Komedi, Romantik, Musikal, 90-tal
Skådespelare Johnny Depp, Amy Locane, Traci Lords, Kim McGuire, Ricki Lake, Stephen Mailer, Polly Bergen, Susan Tyrrell, Iggy Pop, Kim Webb, Darren E Burrows, Alan J Wendl, Jonathan Benya, Scout Raskin, Robert Tyree, Robert Walsh, Willem Dafoe, Joe Dallesandro
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6330
Filmnummer 2492

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BarryHero
2022-04-19
Charmigt med en ung Johnny Depp och filmen har potential men är i slutändan lite för mycket för att nå upp till ett godkänt betyg. En hel del scener och karaktärer är helt enkelt vidriga (kanske man inte ska överraskas över då det är John Waters som ligger bakom filmen) och storyn är minst sagt banal. Trots det finns det ändå ett par fina musiknummer. Synd att Depp själv inte sjunger utan har en stand-in.
Ful_fisk
2020-05-31
Småskojsig. Brukar inte tycka att John Waters filmer är särskilt intressanta, men här får han till en hyfsat rolig ironi med bra sångnummer.
picklessmulan
2018-02-25
Usel!!
Rai
2017-09-21
Supertöntig film, bra musik. Roligt med "Inga from Sweden" som har kläder som påminner om "schweizisk nationaldräkt." Regissör har nog blandat ihop våra nationer en aning!
HerrNenne
2017-08-20
Jag avskyr det käcka 50-talet och jag avskyr trams. Med nåt undantag riktigt tråkig musik i den också.
Starkbröl
2017-01-15
En parodi, ur homosexuell synvinkel, på heterosexuella livsstilar/ikoner under det ikoniska femtiotalet. Intressant ur detta perspektiv, för att se hur de attityderna till normativitet traderats genom årtiondena, men antagligen helt obegriplig som film annars. En ganska ondskefull film, faktiskt.
RustyFilm
2016-12-09
Det är soundtracket mer än nått annat som lyfter Cry Baby. Den enfaldiga handlingen får man inte ta på allvar. John Waters banaliserar 50-tals kulturen grovt. Betraktat som en rock&roll musikal (och det är ju precis vad det här är) så är det hyfsat.
Tatty
2016-09-10
Älskar filmen jätte mycket. Älskar musikal i filmen. Depp gör rollen jävligt bra och likaså alla andra i gänget. Depp är inte vara bra, han är HOT också!!
Dream
2016-07-30
Cry-Baby är 100 % häftigare än den överskattade Grease! Härlig musik och sköna karaktärer i det glada 50-talet.
cameo
2014-12-07
Den är ju så underbart campy, och medryckande, att man bara måste älska den. För mig är det uppenbart att filmen, genom sin regissör, är rotad i en dragtradition (läs drag queens och drag shows) som lever på just överdrifter och ironi. Älskar\\'t!
Visa äldre kommentarer »